I. Αγγελής: «Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα - Είναι μια βρόμικη υπόθεση»

I. Αγγελής: «Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα - Είναι μια βρόμικη υπόθεση»

Να καλέσει η Προανακριτική Επιτροπή την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για να κατονομάσει εκείνη τον περιβόητο «Ρασπούτιν» είπε ενώπιον δημοσιογράφων ο  αντιεισαγγελέας Ι. Αγγελής, λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης.

«Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «υπήρχε εποπτεύουσα πάνω από εμένα, η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Δημητρίου». «Καλέστε την να σας να το πει και εκείνη και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Καλογήρου. Και να 'ρθω εγώ να το επιβεβαιώσω. Είναι μία βρόμικη υπόθεση με πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις», σημείωσε κλείνοντας.

Σημειώνεται ότι ο Ι. Αγγελής έχει καταγγείλει με αναφορές του την ύπαρξη πολιτικού προσώπου που έκανε παρεμβάσεις στο πλαίσιο της διεξαγωγής της έρευνας για την Novartis, έχει μιλήσει για τον «Ρασπούτιν» και έχει υποστηρίξει πως όλοι γνώριζαν το πρόσωπο αλλά φοβόντουσαν να μιλήσουν. Ο ίδιος άλλωστε έχει καταγγείλει πως εξ αιτίας του Ρασπούτιν αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς και ότι το πραγματικό όνομα του το είχε πεί η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Επίσης έχει κατηγορήσει την Ε. Τουλουπάκη τόσο για τη στάση της στη διαδικασία της έρευνας για τη Novartis μιλώντας για προειλημμένες αποφάσεις ως προς τις διώξεις πολιτικών προσώπων κάτι που ανέφερε και στην κατάθεσή ενώ δεν έχει παραλείψει να επισημάνει πως το FBI δεν έχει στοιχεία για ευθύνες πολιτικών προσώπων. 

Αλέξανδρος Διαμάντης