Heliogen: Η Startup που υποστηρίζει ο Μπιλ Γκέιτς ετοιμάζεται για τη Wall Street

Heliogen: Η Startup που υποστηρίζει ο Μπιλ Γκέιτς ετοιμάζεται για τη Wall Street

Η εταιρεία ηλιακής ενέργειας Heliogen, που υποστηρίζεται από τον Μπίλ Γκέιτς θα συγχωνευθεί με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) με σκοπό την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο σε μια συμφωνία που δίνει στη συνδυασμένη οντότητα αξία περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγχώνευση με την Athena Technology Acquisition Corp, μια SPAC η οποία συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια στην αρχική δημόσια προσφορά της τον Μάρτιο, θα αποφέρει 415 εκατομμύρια δολάρια για τη συνδυασμένη εταιρεία.

Τα έσοδα περιλαμβάνουν κεφάλαια 165 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές όπως ο επενδυτικός βραχίονας της Morgan Stanley, Counterpoint Global, Salient Partners και Saba Capital.

Η Heliogen, η οποία δημιουργήθηκε στον εργαστήριο τεχνολογίας Idealab, έχει πλέον τη δυνατότητα να συγκεντρώνει τόσο πολύ το ηλιακό φως που παράγει υπερβολική θερμότητα πάνω από τους 1.000 βαθμούς Κελσίου. Με αυτόν τον τρόπο, η βαριά βιομηχανία μπορεί να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα με την ηλιακή ενέργεια, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η Heliogen είναι σε θέση να επιτύχει αυτές τις θετικές θερμοκρασίες ως αποτέλεσμα της τεχνολογίας της που χρησιμοποιεί μοναδικά προηγμένο λογισμικό ηλεκτρονικής όρασης για να ευθυγραμμίσει με απόλυτο τρόπο μια μεγάλη σειρά κατόπτρων στο φως του ήλιου σε έναν μόνο στόχο.