ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1951η
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

H Peugeot στο WEC: ΕΠΤΑ ΟΔΗΓΟΙ - ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

H Peugeot στο WEC: ΕΠΤΑ ΟΔΗΓΟΙ - ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

Και οι επτά έχουν εμπειρία είτε στη Formula 1 ή/και στους αγώνες αντοχής σε επίπεδο παγκόσμιας κλάσης. Μερικοί έχουν συνυπάρξει μεταξύ τους, ενώ άλλοι έχουν στενούς δεσμούς στην καθημερινή τους ζωή ή και προπονούνται μαζί.

Οι αγώνες αντοχής είναι διάσημοι ως μια ασυμβίβαστη μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού όπου το ανθρώπινο στοιχείο και το ακλόνητο ομαδικό πνεύμα είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για αυτόν τον τερματισμό.

Κατά τη διάρκεια του 2021, οι έξι επίσημοι οδηγοί και ο αναπληρωματικός οδηγός (και οδηγός του προσομοιωτή), θα συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη του νέου Hypercar και θα συνεργαστούν με την Peugeot Sport, στην υλοποίηση του προγράμματος.

«Η ποιότητα της σχέσης μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στο έργο είναι θεμελιώδης», επιβεβαιώνει ο Jean-Marc Finot, Διευθυντής της Stellantis Motorsport. «Πέρα από τις ατομικές αγωνιστικές τους ικανότητες, τα κύρια κριτήρια που λάβαμε υπόψη κατά την αξιολόγηση και τη συζήτηση με τους οδηγούς ήταν οι δεσμοί που έχουν μεταξύ τους, το πνεύμα τους και η ικανότητά τους να συνεργάζονται για να παρακινούν και να βοηθούν την ομάδα να προχωρήσει μπροστά, γιατί ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στους αγώνες αντοχής. Θέλαμε επίσης να διαπιστώσουμε ότι είδαν τη δέσμευσή τους μαζί μας ως προτεραιότητα και όχι μόνο σαν μια ακόμα γραμμή στο βιογραφικό τους».

Η διαδικασία αξιολόγησης των οδηγών έλαβε επίσης υπόψη τις επιδόσεις τους στο παρελθόν στους αγώνες FIA WEC, ELMS και IMSA. «Εξετάσαμε όλα τα πρωταθλήματα αγώνων αντοχής που διοργανώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια», παρατηρεί ο Olivier Jansonnie (Τεχνικός Διευθυντής της WEC, Peugeot Sport). «Δε λάβαμε απλώς υπόψη μεμονωμένα αποτελέσματα. Εξετάσαμε επίσης την ταχύτητα, τη συνέπεια και την αξιοπιστία μιας μεγάλης λίστας οδηγών, διότι ψάχνουμε μία σύνθεση οδηγών που συνεργάζονται καλά, με έναν εκλεκτικό συνδυασμό νέων και έμπειρων παλαιότερων με αποδεδειγμένες δεξιότητες ανάπτυξης, ειδικά στον τομέα των υβριδικών κινητήριων συστημάτων».

Εκτός από τις αντίστοιχες δεσμεύσεις τους για το 2021, οι επτά εργοστασιακοί οδηγοί της PEUGEOT θα συμβάλουν στην πρόοδο του έργου σε καθημερινή βάση, με στόχο τη διοργάνωση μιας πρώτης δοκιμής πριν από το τέλος του έτους.

Οι επτά επιλεγμένοι οδηγοί:

- Loïc DUVAL_Γαλλία (38 ετών)

Παγκόσμιος Πρωταθλητής WEC FIA και νικητής του Le Mans / Πρώην Πρωταθλητής της Formula

Nippon και της Formula Campus

- Kevin MAGNUSSEN_Δανία (28)

118 εκκινήσεις στη Formula 1 / Πρώην Πρωταθλητής Formula Ford Δανίας και Formula Renault 3.5

- Jean-Eric VERGNE_France (30)

58 εκκινήσεις στη Formula 1 / Δύο φορές Πρωταθλητής της Formula Ε / Πρώην Πρωταθλητής της βρετανικής Formula 3 και της Formula Campus

- Paul di RESTA_Σκωτία (34)

59 εκκινήσεις στη Formula 1 / Νικητής του Le Mans (LMP2) / Πρώην Πρωταθλητής Formula 3 Euro

Series και DTM

- Mikkel JENSEN_Δανία (26)

Πρώην Πρωταθλητής ADAC Formel Masters και ELMS (LMP3)

- Gustavo MENEZES_USA (26)

Παγκόσμιος Πρωταθλητής WEC FIA (LMP2) και νικητής του Le Mans (LMP2)

- James ROSSITER_Αγγλία (37)

Αναπληρωματικός οδηγός και οδηγός του προσομοιωτή

Εμπειρία αγώνων μονοθέσιων (Super Formula, κ.λπ.) και αγώνων αντοχής (Super GT, LMP1, LMP2 κ.λπ.) / οδηγός δοκιμών Formula 1 και εφεδρικός οδηγός

Ας γνωρίσουμε από κοντά τους επτά οδηγούς της Peugeot Total