8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

gov.gr: 2 χρόνια λειτουργίας διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων

gov.gr: 2 χρόνια λειτουργίας διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν (21 Μαρτίου του 2020) από την έναρξη λειτουργίας του gov.gr, της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας διοίκησης. Σήμερα, το gov.gr παρέχει 1.370 ψηφιακές υπηρεσίες, διευκολύνοντας την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων ενώ εξελίσσεται συνεχώς, βελτιώνεται και επικαιροποιείται με βάση τα σχόλια, τις προτάσεις και τις αξιολογήσεις των επισκεπτών.

Το gov.gr ξεκίνησε ενσωματώνοντας 501 ψηφιακές υπηρεσίες και προσθέτοντας δύο νέες, την ψηφιακή έκδοση υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης.

Το gov.gr σε αριθμούς:

  • 7.936.034 διαφορετικοί πολίτες έχουν χρησιμοποιήσει το gov.gr, εκδίδοντας ένα τουλάχιστον έγγραφο ή υποβάλλοντας μια ηλεκτρονική δήλωση.
  • 159.346.146 έγγραφα ή δηλώσεις έχουν εκδοθεί/υποβληθεί ηλεκτρονικά
  • 6.285.764 υπεύθυνες δηλώσεις και 2.189.684 εξουσιοδοτήσεις έχουν εκδοθεί
  • 3.195.589 πολίτες έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση
  • πάνω από το 42% των συνταγών και των παραπεμπτικών εκδίδεται άυλα.

Το gov.gr εξελίσσεται συνεχώς, βελτιώνεται και επικαιροποιείται με βάση τα σχόλια, τις προτάσεις και τις αξιολογήσεις των επισκεπτών. Σε ερώτηση αν είναι χρήσιμη η σελίδα που περιγράφει την κάθε υπηρεσία, το ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών ξεπερνά το 95%.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε ότι η εκθετική αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών αποτυπώνει το μέγεθος της διευκόλυνσης στην καθημερινότητα όλων μας. Όπως είπε, «συνεχίζουμε ψηφιακά, με τον πολίτη στο επίκεντρο, υλοποιώντας κάθε ημέρα μια μικρή αλλαγή με την οποία κερδίζουμε χρόνο και πόρους, κερδίζουμε ζωή».