Goldman Sachs: «Κόβει» κατά 4% τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών

Goldman Sachs: «Κόβει» κατά 4% τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών

Στη μείωση των τιμών-στόχων των μετοχών των ελληνικών τραπεζών προχωρά η Goldman Sachs, μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι ελληνικές τράπεζες θα εμφανίσουν ζημιές το 2020 και θα ανακάμψουν το 2021. Πιο αναλυτικά, η αμερικανική τράπεζα δίνει σύσταση «buy» για την Alpha Bank και σύσταση «neutral» για τις Εθνική, Eurobank και Τρ. Πειραιώς, ενώ κατά μέσο όρο υποβαθμίζει τις τιμές-στόχους κατά 4%.

Για την Alpha Bank, η Goldman Sachs μειώνει την τιμή-στόχο στα 1,34 ευρώ από 1,37 ευρώ προηγουμένως, ενώ η μετοχή της Εθνικής είναι η μόνη για την οποία αυξάνει την τιμή-στόχο κατά 2% στα 1,94 ευρώ από 1,91 ευρώ προηγουμένως. Για την Eurobank μειώνει την τιμή-στόχο στα 0,63 ευρώ από 0,72 ευρώ προηγουμένως (-13%) και για την Τρ. Πειραιώς στα 1,10 ευρώ από 1,15 ευρώ προηγουμένως (-4%).

Όσο για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου η Goldman επισημαίνει τις υψηλότερες των εκτιμήσεων πιστωτικές ζημιές, την αδύναμη οργανική δημιουργία κεφαλαίου και τις χαμηλότερες των εκτιμήσεων δαπάνες.

Πλέον, η Goldman κάνει λόγο για λιγότερο δυσμενή προ προβλέψεων κέρδη, με ώθηση από τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση δαπανών και τα ανθεκτικά καθαρά έσοδα από τόκους, με θετικό αντίκτυπο από το TLTRO 3.

«Για τις πιστωτικές ζημιές, οι εκτιμήσεις σας παραμένουν αμετάβλητες για τον κλάδο το 2020, αλλά τις αυξάνουμε το 2021 λόγω του ότι αναμένουμε πιο αργή διαδικασία ομαλοποίησης σε σύγκριση με την προηγούμενή μας πρόβλεψη», σημειώνει. Με την ολοκλήρωση των συμφωνιών πώλησης NPEs το 2021, η Goldman εκτιμά ότι το Cost or Risk του κλάδου θα επιστρέψει σε προ κορονοϊού επίπεδο από το 2020 και μετά. 

--