Γκάζια Μαξίμου σε υπουργούς για τις κλειστές πόρτες σε βουλευτές

Γκάζια Μαξίμου σε υπουργούς για τις κλειστές πόρτες σε βουλευτές

Στην πολιτική καλό είναι να προσπαθείς να προλαβαίνεις τις κακοτοπιές, από το να διορθώνεις τα κακώς κείμενα όταν πλέον αυτά έχουν συμβεί. 

Εδώ και περίπου έξι μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου όλοι συζητούσαν, έστω χαμηλόφωνα, ότι η συνεργασία μεταξύ της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και των μελών του υπουργικού συμβουλίου δεν ήταν στο επίπεδο που θα έπρεπε.

 Η απόσταση μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών και των υπουργών ήταν κάτι που προβλημάτιζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Δεν ήταν λίγες οι φορές που μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας είχαν παραπονεθεί για τις κλειστές πόρτες που έβρισκαν όταν προσπαθούσαν να συνομιλήσουν με υπουργούς και υφυπουργούς. Αυτό το κλίμα λοιπόν που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός θέλησε να το αλλάξει μέσα από μια προτροπή που ουσιαστικά ισοδυναμεί με ξεκάθαρο μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος του. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ.Μητσοτάκης απευθύνθηκε προς τα νέα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που αναλαμβάνουν θέσεις υπουργών, αναπληρωτών υπουργών αλλά και υφυπουργών. 

«Κρατείστε ανοιχτή την επαφή σας με τους βουλευτές. Ξέρω πολύ καλά ότι οι υπουργικές υποχρεώσεις είναι πολλές, ο χρόνος είναι λίγος. Όμως οι πρώτες θα μείνουν μετέωρες και ο δεύτερος θα χάνεται άσκοπα αν κινούνται μακριά από τα τοπικά και τα περιφερειακά προβλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του ηθικού αλλά και του ρόλου των βουλευτών περιέγραψε με σαφήνεια το τί ζητάει από εδώ και πέρα. 

«Οι βουλευτές μας μεταφέρουν την εικόνα του κυβερνητικού έργου σε κάθε γωνιά της χώρας. Αλλά είναι και εκείνοι που το εμβολιάζουν με τη φωνή των πολιτών, που είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο που έχει στη διάθεσή της κάθε κυβέρνηση» επεσήμανε μεταξύ άλλων. 

Για το Μέγαρο Μαξίμου πάντως ο έλεγχος των μελών του υπουργικού συμβουλίου αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της κυβερνητικής λειτουργίας. Η παρακολούθηση των «επιδοσεών» τους είναι καθημερινή με βάση μετρήσιμους στόχους . Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία αρχής γενομένης από το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες επόμενος σταθμός θα είναι το υπουργείο Εργασίας πιθανόν στο τέλος της εβδομάδας.