Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος Ντ. Τραμπ φορά δημοσίως προστατευτική μάσκα
HΠΑ

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος Ντ. Τραμπ φορά δημοσίως προστατευτική μάσκα

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θεάθηκε για πρώτη φορά χθες Σάββατο να φοράει δημοσίως προστατευτική μάσκα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου συναντήθηκε με τραυματισμένους στρατιώτες και μέλη του υγειονομικού προσωπικού, όπως κατέγραψαν οι κάμερες του τηλεοπτικού δικτύου CNN. 

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου πιεζόταν εδώ κι εβδομάδες να δώσει το καλό παράδειγμα, την ώρα που σημειώνεται εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων από τον κορονοϊό σε δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ. Μέχρι σήμερα, απέφευγε συστηματικά να εμφανιστεί με μάσκα τόσο ο ίδιος, όσο και οι στενοί του συνεργάτες. Μάλιστα είχε αρνηθεί  τη χρήση μάσκας λέγοντας αρχικώς ότι ήταν «προσωπική επιλογή» και αργότερα ότι θα το έκανε αν ήταν σε πλήθος και δεν μπορούσε να διατηρήσει την απόσταση από τους άλλους.

«Όταν βρίσκεστε σε νοσοκομείο, ειδικά σε αυτό το συγκεκριμένο περιβάλλον όταν μιλάτε σε πολλούς στρατιώτες, ανθρώπους που σε ορισμένες περιπτώσεις αναρρώνουν κατόπιν χειρουργικών επεμβάσεων, νομίζω ότι είναι υπέροχο να φοράτε μάσκα», είπε σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο λίγο πριν από την επίσκεψή του στον Γουόλτερ Ριντ, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.