Για εξύβριση καταδικάστηκε ο Π. Πολάκης - Μετά θάνατον δικαίωση του Βασίλη Μπεσκένη

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, 13:50
-A +A
Για εξύβριση καταδικάστηκε ο Π. Πολάκης - Μετά θάνατον δικαίωση του Βασίλη Μπεσκένη

Ένοχο για εξύβριση έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για την υπόθεση που αφορούσε τις δημόσιες καταγγελίες του κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη. Μάλιστα, του επιβλήθηκε και χρηματική αποζημίωση προς την οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, τον οποίο ο Π. Πολάκης κατηγορούσε ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύουν κατ' αποκλειστικότητα τα dikaiologitika news, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε τα επιχειρήματα του Β. Μπεσκένη και τονίζει ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του», ενώ σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση».

Το δικαστήριο δηλαδή αποφάσισε ότι κ. Πολάκης διαπόμπευε στη Βουλή αλλά και σε δημόσιες αναρτήσεις του τον Β. Μπεσκένη, λέγοντας ψέμματα αλλά και χωρίς να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο γι' αυτά που λέει. 

Επιπλέον, στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι ο Π. Πολάκης δεν προσπάθησε καν να βρει αποδεικτικά στοιχεία πριν αποφασίσει να εξυβρίσει τον Βασίλη Μπεσκένη, καθώς αποδείχθηκε ότι η σχετική έρευνα έγινε μετά τις δηλώσεις του και μάλιστα από την εισαγγελία διαφθοράς, όχι από τον ίδιο. Εξάλλου, έπειτα από την έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα