Γ.Γ. Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων: Με δις ισόβια κινδύνευσε η καθαρίστρια - Να αλλάξει ο νόμος

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 08:33 - Τελευταία ενημέρωση: 08:38
-A +A
Γ.Γ. Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων: Με δις ισόβια κινδύνευσε η καθαρίστρια - Να αλλάξει ο νόμος

Την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας για τους καταχραστές του δημοσίου επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, με αφορμή την καταδίκη σε κάθειρξη 10 ετών της καθαρίστριας που πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να προσληφθεί.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα ο κ. Σαλάτας είπε πως ο συγκεκριμένος νόμος δεν κάνει διακρίσεις και «τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι» τονίζοντας ότι με βάση τις διώξεις που ασκήθηκαν στην καθαρίστρια με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου η ποινή ήταν δις ισόβια.

«Τα τελευταία χρόνια η δικαιοσύνη έχει ταλαιπωρηθεί και ταλαιπωρήσει με τις υποθέσεις των πλαστών πτυχίων που φθάνουν τις 2.000» πρόσθεσε ο κ. Σαλάτας διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τόσο οι δικαστές του πρώτου όσο και του δεύτερου βαθμού «ενήργησαν στα πλαίσια της νομιμότητας ακολουθώντας μια ενδιάμεση ως προς την αυστηρότητα εφαρμογή του νόμου. Το ότι δεν ανταποκρίνεται το ύψος της ποινής με το αδίκημα αυτό έχει να κάνει με το νόμο».

«Εμείς ζητήσει να αλλάξει η νομοθεσία. Δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι η καθαρίστρια και αυτός που υπεξαίρεσε 5 εκατ ευρώ. Ευτυχώς δεν τελείωσε εδώ η υπόθεση» πρόσθεσε ο γ.γ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ατυχή την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε ότι αφορά την έρευνα για το αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση.

«Η προαναγγελία δίωξης κατά δικαστών μας λυπεί. Εμείς ασκούμε δικαιοσύνη ανθρώπινη που σημαίνει ότι κάνουμε και λάθη και αστοχίες» είπε ο κ. Σαλάτας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα