7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Γερμανία: Πρόβλεψη για επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2020

Γερμανία: Πρόβλεψη για επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2020

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να αυξηθεί το 2020 κατά 0,7%, ελάχιστα πιο ψηλά από το 0,6% που κατέγραψε το 2019, με τις εξαγωγές να παραμένουν στάσιμες εξαιτίας του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας και των επιπτώσεων του Brexit, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Γερμανίας (DIHK).

Σύμφωνα με το Reuters, επισημαίνεται ότι μεγάλο μέρος της αναμενόμενης αύξησης οφείλεται και στις τέσσερις επιπρόσθετες εργάσιμες ημέρες φέτος, με την ισχυρή κρατική κατανάλωση να δρα υποστηρικτικά σε μία κατά τ' άλλα αναιμική οικονομία.

«Πολλές είναι οι εταιρείες που εξακολουθούν να αναμένουν επιδείνωση στον κλάδο της επιχειρηματικότητας αντί για βελτίωση μέσα στο έτος», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του DIHK, παρουσιάζοντας την τελευταία έρευνα του συνδικάτου για το επιχειρηματικό κλίμα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 26.000 επιχειρήσεις.

Πάντως, η τάση των επιχειρήσεων να επενδύσουν σημείωσε ελαφρά αύξηση από μια παρόμοια έρευνα που διενεργήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, ωστόσο ο Γ. Διευθυντής του DIHK πρόσθεσε ότι «Παραταύτα, τώρα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι αβεβαιότητες που προκαλεί η επιδημία του κορονοϊού».