Γερμανία - Κορονοϊός: Προβλέψεις παιδιάτρων για εμβολιασμό των παιδιών κάτω των 12 ετών εντός του 2021

Γερμανία - Κορονοϊός: Προβλέψεις παιδιάτρων για εμβολιασμό των παιδιών κάτω των 12 ετών εντός του 2021

Οι Γερμανοί παιδίατροι αναμένουν μεν ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών στο άμεσο μέλλον, η χορήγηση του οποίου θα εξαρτηθεί όμως από την γνώμη της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko).

«Αναμένουμε ότι το εμβόλιο θα εγκριθεί για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών φέτος», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γιεργκ Ντέτς, διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής κλινικής της Κολωνίας και πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ιατρικής, στην εφημερίδα «Rheinische Post».

Αμφιβάλλει όμως ότι η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξέδιδε αμέσως μια ανεπιφύλακτη σύσταση. «Είναι πιθανό ότι μετά την έγκριση, η Stiko θα κάνει μια περιορισμένη σύσταση για ορισμένες ευπαθείς ομάδες, για παράδειγμα για παιδιά με σοβαρά χρόνια νοσήματα», όπως είπε.

Εάν εν τούτοις το εμβόλιο ενεκρίνετο στη Γερμανία και γινόταν έστω και περιορισμένη σύσταση εκ μέρους της Stiko, ο διακεκριμένος παιδίατρος θα το καλωσόριζε: «Αυτό θα ήταν καλό και θα σήμαινε σημαντική βελτίωση για αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Κατά την εκτίμησή μας, είναι επίσης πιθανό ότι η Stiko θα αναμείνει μέχρι να είναι διαθέσιμα πιο εκτεταμένα δεδομένα για τις παρενέργειες σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα πριν εκδώσει μια γενική σύσταση για όλα τα παιδιά και τους εφήβους», πρόσθεσε ο Ντετς.