8ος χρόνος, ημέρα 2273η
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Γεραπετρίτης: Η επιτροπή εμβολιασμού συνεδριάζει για την επίσπευση της τρίτης δόσης

Γεραπετρίτης: Η επιτροπή εμβολιασμού συνεδριάζει για την επίσπευση της τρίτης δόσης
Φωτογραφία Αρχείου
Eurokinissi

Τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσει η επιτροπή εμβολιασμού για να εγκρίνει την επίσπευση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό στους 4 μήνες, δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Παράλληλα, τόνισε ότι παραμένει στο τραπέζι το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολισμού ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και της μετάλλαξης όμικρον.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπο, Γιάννης Οικονόμου, είχε αναφέρει το εν λόγω αίτημα του πρωθυπουργού στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Ο υπουργός τόνισε ότι στην αναμνηστική δόση έτσι και στην υποχρεωτικότητα η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που κινήθηκαν γρήγορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έρχεται στον κατάλληλο χρόνο και έπρεπε πρώτα η πολιτεία να έχει εξαντλήσει όλα τα δυνατά ηπιότερα μέσα.

Προσωπικό ασφαλείας

Ο νέος νόμος για το προσωπικό ασφαλείας κατά την διάρκεια απεργιών θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα καθώς τηρήθηκαν όλα τα χρονοδιαγράμματα που προέβλεπε ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι του Πειραιά.