Γεωργιάδης: Εξετάζεται η είσοδος των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με rapid test

Γεωργιάδης: Εξετάζεται η είσοδος των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με rapid test

Η πιθανότητα να απαιτείται χρήση rapid test από τους ανεμβολίαστους για την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ εξετάζεται από την κυβέρνηση, αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το μέτρο παρουσιάζει δυσκολίες ως προς την εφαρμογή του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open, το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και κατ΄ ιδίαν ο ίδιος με τους εκπροσώπους των αλυσίδων λιανεμπορίου, προσθέτοντας ότι ναι μεν εξετάζεται, αλλά υπάρχουν δυο προβλήματα:

- Το πρώτο είναι ότι θα υπάρξουν συμπολίτες μας οι οποίοι δεν θα κάνουν ούτε το rapid test και επομένως δεν μπορείς να τους στερήσεις την πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά.

- Το δεύτερο είναι πως προκύπτουν προβλήματα καθαρά πρακτικά, όπως η ουρά που θα σχηματίζεται έξω από τα σούπερ μάρκετ όταν θα προσέρχονται εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες πελάτες.

Εν συνεχεία ο υπουργός αναφέρθηκε στις εκκλήσεις των των επαγγελματιών της εστίασης για περισσότερους πόρους στήριξης κάνοντας λόγο για «αχαριστία» και τονίζοντας ότι η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους.

«Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, είναι πάρα πολύ άδικο. Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου ενώπιον του κ. Πρωθυπουργού, εξέφρασαν το πολύ μεγάλο τους παράπονο ότι η εστίαση πήρε τεράστιους πόρους σε σχέση με άλλους κλάδους. Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα», επισήμανε.

Ο υπουργός κάλεσε τους επαγγελματίες της εστίασης να μην κατευθύνουν τη στεναχώρια τους προς την κυβέρνηση που αναγκαστικά τα θέσπισε λόγω της πανδημίας, «αλλά στους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους που επιμένουν να υπάρχει πανδημία στην Ελλάδα με το να μην εμβολιάζονται», όπως τόνισε.