7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Γάλλος ΥΠΕΞ: Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν Ισπανία και Πορτογαλία πρέπει να εμβολιαστούν

Γάλλος ΥΠΕΞ: Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν Ισπανία και Πορτογαλία πρέπει να εμβολιαστούν
AP Photo/Daniel Cole

Οι Γάλλοι που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία θα πρέπει πρώτα να εμβολιαστούν, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, αποσαφηνίζοντας έκκληση της κυβέρνησης προς τους πολίτες να μην ταξιδέψουν στις δύο αυτές χώρες, η οποία εκδόθηκε την προηγουμένη.

«Δεν υπάρχει προστατευτισμός του τουρισμού από τη Γαλλία, υπάρχει βούληση να διασφαλίσουμε τις υγειονομικές προδιαγραφές -- ο τουρισμός είναι θεμελιώδους σημασίας για τις δύο χώρες μας», δήλωσε ο Λε Ντριάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη. "Όλοι θέλουμε να πάμε διακοπές αλλά η προστασία της υγείας είναι θεμελιώδης και για τον λόγο αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε".

Είχε προηγηθεί χθες, Πέμπτη, σύσταση του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον προς τους Γάλλους να αποφύγουν να ταξιδέψουν στις δύο χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται γρήγορα.

Οι παρατηρήσεις αυτές εξόργισαν την τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας που υπολογίζει στη θερινή περίοδο για να ανακάμψει από τις καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Νωρίτερα, η επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 εισηγήθηκε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, στο πλαίσιο των μέτρων για να ανακοπεί η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού.