Γ. Πλακιωτάκης: Αυξημένοι έλεγχοι και μέσα στα πλοία

Γ. Πλακιωτάκης: Αυξημένοι έλεγχοι και μέσα στα πλοία

Η εντολή προς όλα τα λιμεναρχεία είναι «αυξημένοι έλεγχοι τόσο στον κατάπλου, όσο και στον απόπλου και βεβαίως μέσα στα πλοία» δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα λαμβάνει αποφάσεις για τον κορονοϊό με βάση τις οδηγίες των ειδικών».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο υπουργός Ναυτιλίας υπενθύμισε πως «όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό ούτε σε πλήρωμα, ούτε σε επιβάτη» όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων προστασίας στην ακτοπλοϊα.

«Θέλω να σας θυμίσω», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, ότι «ξεκινήσαμε με ένα ποσοστό πληρότητας 50% με 55% στις καμπίνες, στη συνέχεια πήγαμε το 60% και 65% και τώρα στο 80% και 85%. Άρα πάμε σταδιακά μελετώντας φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα και βέβαια λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση που υπάρχει τη δεδομένη περίοδο».

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως έχει δοθεί ρητή εντολή για πρόσθετους ελέγχους στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος κυρίως εν πλω, αλλά και στην επιβίβαση και επιβίβαση». 

«Και στα ημερόπλοια και στα θαλάσσια ταξί και στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής. Επομένως, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε.