Γ. Πάσχας: Δεν έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή - Θα ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου

Γ. Πάσχας: Δεν έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή - Θα ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου

Σε διάψευση δημοσιεύματος κατά το οποίο «βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του» προχώρησε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιος Πάσχας, ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε είχε ούτε έχει οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή. 

Παράλληλα, ο κ. Πάσχας προαναγγέλλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη κατά του «συκοφαντικού» όπως το χαρακτηρίζει δημοσιεύματος, τονίζοντας πως επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο “βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του”, δηλώνω ότι ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας».

Σημειώνεται πως το δημοσίευμα της ΕφΣυν προκάλεσε νωρίτερα την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος ζήτησε για ακόμη μια φορά την παραίτηση του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία με τους αντιπάλους του όσο με το δικό του συνεργάτη. 

«Γεννιούνται ερωτήματα για τον κ. Στουρνάρα που έτρεξε να ελέγξει το δικό μου νόμιμο δάνειο απλά και μόνο για να με σπιλώσει», όμως για το «δεξί χέρι του […] δεν πήρε χαμπάρι», ανέφερε σε δημοσιογράφους, ενώ στο θέμα παρενέβη και το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, στηρίζοντας τον Π. Πολάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στο θέμα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο που διοικείται η Τράπεζα. 

«Ο διοικητής της ΤτΕ στην περίπτωση του Πολάκη είχε δείξει ακαριαία αντανακλαστικά, κάτι που δεν έκανε με τον κ. Πάχτα», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «είναι ένα θέμα για το οποίο περιμένουμε τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα».