7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Γ. Οικονόμου για την Ημέρα της Γυναίκας: Κάθε μέρα να είναι ένα βήμα υπέρ της ισότητας

Γ. Οικονόμου για την Ημέρα της Γυναίκας: Κάθε μέρα να είναι ένα βήμα υπέρ της ισότητας

«Κάθε μέρα να είναι ένα βήμα υπέρ της ισότητας» δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου σε μήνυμά του για τη σημερινή παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σε διαδικτυακή συνάντηση που είχε με γυναίκες από τη Φθιώτιδα στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Γυναίκες της Υπαίθρου σε Δράση: Το πρόγραμμα LEADER και η Ομάδα Τοπικής Δράσης ΟΑΣΕ, εμψυχωτές Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών των Γυναικών στην ελληνική περιφέρεια», ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Παράλληλα, έδωσαν και δίνουν καθημερινό αγώνα για να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες αυτής της περιόδου στο σπίτι, στην εργασία, στην οικογένεια, στις διαπροσωπικές σχέσεις».

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, «στα προγράμματα LEADER έχουν ενταχθεί σε όλη την Ελλάδα περί τις 3000 επενδύσεις στον Τουρισμό, στην Μικρή Βιοτεχνία, στις Οικοτεχνίες αλλά και έργα δημοσίου χαρακτήρα».

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «δείχνει την ζωντάνια, την δυναμική και την δημιουργικότητα της περιοχής. Δείχνει την θέληση των γυναικών για δουλειά και προκοπή. Δείχνει την επιμονή των τριών Δημάρχων (Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δελφών, Λαμίας) και της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΟΑΣΕ, για να κινητοποιήσουν το επιχειρηματικό δυναμικό να αξιοποιήσουν τους πόρους του προγράμματος LEADER».

Σε αναφορά του στις γυναίκες της Φθιώτιδας ο υφυπουργός σημείωσε πως «οι συντοπίτισσες μου έχουν αποδείξει πως δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα αναλαμβάνοντας πραγματικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ενισχύοντας την τοπική οικονομία και κρατώντας ζωντανό τον τόπο μας».