Γ. Μπουτάρης: Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή του Κοτζαμάνη

Γ. Μπουτάρης: Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή του Κοτζαμάνη

Στην επίθεση εναντίον του αναφέρθηκε όπως αναμενόταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως του επιτέθηκαν «οργανωμένοι φασίστες» την ώρα που βρέθηκε ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος ενώ ξεκαθάρισε πως τον Δήμαρχο δεν τον καλούν, αλλά είναι «υποχρεωμένος να πάει» σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις μνήμης.

"Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ξέρω ποιοι είναι. Μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν δήμαρχο οργανωμένοι φασίστες".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως «δεν θα επιτρέψουμε να θεωρηθεί η Θεσσαλονίκη η πόλη του Γκοτζαμάνη»

«Με αφορμή το χθεσινό η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να γίνει η πιο δημοκρατική πόλη του κόσμου» σημείωσε ενώ κάλεσε όσους δε συμφωνούν μαζί του να το εκφράσουν στις εκλογές του 2019.

Με την ομιλία να διακόπτεται συχνά λόγω των χειροκροτημάτων, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε: "Είμαι 75 χρόνων. Θα γίνω 100 σίγουρα. Θα είμαι δήμαρχος έως τα 100. Δεν με νοιάζουν οι ύβρεις, οι συκοφαντίες και οι επιθέσεις. Έπεσα προχθές και όταν έπεσα κάτω και με τσαλαπατούσαν τρόμαξα. Όπως σηκώθηκα προχθές, έτσι έχω σηκωθεί και άλλες φορές στη ζωή μου. Έχω φτάσει πολλές φορές στον πάτο και ξανά προς τη δόξα τραβά".

«Όσο είμαι δήμαρχος δεν θα επιτρέχω να επιστρέψει η Θεσσαλονίκη στην εποχή του σκοταδιού. Αυτό που θέλω είναι να γίνει πραγματική μητρόπολη των Βαλκανίων» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Δεκάδες κομματικά στελέχη, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, αλλά και απλοί πολίτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

To "παρών", μεταξύ άλλων, δίνουν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο, όπου παρουσιάστηκαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε βάρος του δημάρχου, ενώ στην αίθουσα ήταν επίσης παρόντες οι δήμαρχοι Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης και ο πρώην υφυπουργός, Σπύρος Βούγιας.