Γ. Μανιάτης για Μάτι: Γνωστές οι σχέσεις του Δ. Τζανακόπουλου με την Μ. Παπασπύρου

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, 14:11
-A +A
Γ. Μανιάτης για Μάτι: Γνωστές οι σχέσεις του Δ. Τζανακόπουλου με την Μ. Παπασπύρου

Σαφείς αιχμές για την στενή σχέση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου με την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μ. Παπασπύρου άφησε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή την εντολή που έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου να συμπεριληφθεί το πόρισμα της Μ. Παπασπύρου στην έρευνα για το Μάτι που θα καθυστερήσει την απόδοση των ποινικών ευθυνών για 3-4 μήνες.

«Είναι γνωστές οι σχέσεις του κ. Τζανακόπουλου με την κ. Παπασπύρου, έχει γραφτεί. Δεν μπορώ να υπονοήσω κάτι, αλλά καταγράφω την πραγματικότητα. Και αυτό είναι η στενή σχέση οικογενειακού και επαγγελματικού χαρακτήρα του κ. Τζανακόπουλου με την κ. Παπασπύρου και τον σύζυγό της», δήλώσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μανιάτης.

Στη συνέχεια τόνισε: «Βλέπουμε ωμή παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Δεν ξέρω αν γίνεται από το Μαξίμου, αλλά η εντολή που έδωσε η Ξένη Δημητρίου σημαίνει ότι πάει πίσω 3-4 μήνες η απόδοση ποινικών ευθυνών για το Μάτι. Αν κρίνω το για οκτώ μήνες καθυστερημένο πόρισμα της κ. Παπασπύρου για τους 24 ανθρώπους στην Μάνδρα, ο συνειρμός δεν μπορεί παρά να είναι απογοητευτικός».

Επίσης, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον πρόσφατο αποτρόπαιο θάνατο Ζ. Κωστόπουλου επισήμανε πώς τέτοια περιστατικά βίας «εννοείται είναι καταδικαστέα, αλλά είναι ζητήματα που αποκαλύπτουν μια κοινωνία που είναι σε παράκρουση, δε εμπιστεύεται κανέναν, ούτε την αστυνομία, ούτε τη Δικαιοσύνη.

«Και γίνονται πράγματα κανιβαλικού χαρακτήρα. Το χειρότερο που διαπιστώνω ότι υπάρχουν ζητήματα ουσιαστικής λειτουργίας των θεσμών της Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Ο κ. Μανιάτης άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα τονίζοντας ότι «έχει την πολιτική ευθύνη στο ότι έχει διαμορφωθεί μια κοινωνία με τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς. Η κυβέρνηση, η εκτελεστική δηλαδή εξουσία, καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα των άλλων δύο εξουσιών. Υπάρχει αθλιότητα, οι υπουργοί της κυβέρνησης να αρνούνται να έρθουν στη βουλή να απαντήσουν σε ερωτήσεις».

«Τον Τσίπρα τον συμφέρει ένα διχαστικό κλίμα, να χωρίσει τους Έλληνες σε δήθεν προοδευτικούς αριστερούς και δεξιούς. Ξεχνά ότι συγκυβερνά με τον κανονικό ακροδεξιό Πάνο Καμμένο. Έχουν καταρρεύσει όλες οι υποσχέσεις του, έχει εκχωρήσει στοιχεία της εθνικής περιουσίας.

Υπάρχει τεράστια επιφυλακτικότητα της κοινής γνώμης να συμπαρασύρει όλο το πολιτικό σύστημα. Έχει υποσκάψει την πεποίθηση της κοινωνίας ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα. Αυτό που επικρατεί στους πολίτες  είναι μια μιζέρια».

Τέλος κλείνοντας αναφέρθηκε και στο θέμα της περικοπής των συντάξεων. «Δύο φορές την υπερψήφισαν την περικοπή των συντάξεων και αρνήθηκαν πρότασή μας. Στις 20 Αυγούστου βγήκαμε από μνημόνιο του κ. Τσίπρα και θα έπρεπε να συζητούμε πως θα φέρουμε περισσότερες επενδύσεις ώστε με τις νέες εισφορές να μην χρειαστεί να περικόψουμε συντάξεις».

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα