Γ. Κουμουτσάκος: Ο Ερντογάν επιχείρησε να εκβιάσει την ΕΕ μέσω του μεταναστευτικού

Γ. Κουμουτσάκος: Ο Ερντογάν επιχείρησε να εκβιάσει την ΕΕ μέσω του μεταναστευτικού

Για απόπειρα εκβιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Τουρκία με όχημα το μεταναστευτικό έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι ευρωπαϊκές χώρες ευχαρίστησαν την ελληνική πλευρά για την υπεράσπιση των συνόρων της Ένωσης.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, μετά και το άνοιγμα των συνόρων της Τουρκίας στους μετανάστες, κατόπιν εντολής του Ταγίπ Ερντογάν,  σημείωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να εκβιάσει την ΕΕ μέσω της χώρας μας αλλά δεν τα κατάφερε.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης υπογράμμισε πως σε όλες τις συναντήσεις οι εταίροι ευχαρίστησαν τη χώρα μας που υπερασπίστηκε τα σύνορα της Ευρώπης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το κλίμα για την Τουρκία είναι πολύ επιφυλακτικό και εκτίμησε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν στις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες θα προσπαθήσει να βάλει στο τραπέζι το σύνολο των εκκρεμοτήτων με την Ε.Ε. και θα χρησιμοποιήσει το μεγάλο χαρτί του μεταναστευτικού.