Γ. Γεραπετρίτης: Ριζικές αλλαγές και αυστηρές ποινές στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Γ. Γεραπετρίτης: Ριζικές αλλαγές και αυστηρές ποινές στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Για ριζικές τομές που αφορούν την οργάνωση, τη λειτουργία, τη χειραγώγηση, την εχθροπάθεια, τη βία, καθώς και τη διαιτησία, στο ποδόσφαιρο, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ εκτίμησε ότι στις 25 Φεβρουαρίου θα υπογράψουν οι δύο διεθνείς Οργανώσεις, UEFA και FIFA μαζί με τον πρωθυπουργό το συνυποσχετικό αναδιάταξης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε ότι απαιτούνται ριζικές τομές στο σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου και είπε επίσης πως για να υπάρξει αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο.

Ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν μεγάλες οικονομικές διαφορές μεταξύ των ομάδων και άφησε να εννοηθεί ότι θα πρέπει να υπάρξει ανεξάρτητη διαιτησία, ενώ σημείωσε πως μετά την υπογραφή του συνυποσχετικού ο ρόλος που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός τελειώνει και θα αναλάβουν τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν όλες τις σχετικές διαδικασίες και πρωτοβουλίες.

Αυτό που ξεκαθάρισε είναι πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η υποβάθμιση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπογράμμισε ότι εάν UEFA και FIFA απαιτήσουν οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές, η ελληνική πλευρά θα το πράξει.

Σε ότι αφορά το καθεστώς πολυιδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο ο Γιώργος Γεραπετρίτης, είπε ότι μετά την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης αν προκύψουν προβλήματα θα επιβάλλονται ποινές και θα σε περίπτωση υποτροπής αυτές θα γίνονται αυστηρότερες.

Στην συνέχεια ο υπουργός υπενθύμισε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι όποιος δεν σέβεται τους κανόνες θα αποβάλλεται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το μεταναστευτικό σημείωσε πως εξαντλήθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης η διαβούλευση με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες στα νησιά σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν μπορούσε να δεχθεί την τελική θέση τους που διαμορφώθηκε στο «κανένας μετανάστης στα νησιά, να μεταφερθούν όλοι στην ενδοχώρα» αφού πέραν των άλλων παραβιάζει και την κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας. 

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι οι υφιστάμενες δομές θα κλείσουν και υπογράμμισε πως τα νέα κέντρα υποδοχής που θα δημιουργηθούν θα είναι οργανωμένα με κοιτώνες για ενήλικες και παιδιά, με υποδομές και θα έχουν κανόνες εσωτερικής τάξης τους οποίους εάν κάποιος τους παραβιάζει θα χάνει την προστασία.

Τέλος, ερωτηθείς για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια διοίκηση είπε πως από τη Δευτέρα όλες οι ατομικές πράξεις εκδίδονται από τους γενικούς διευθυντές και όχι από τον υπουργό ο οποίος πλέον θα ασχολείται με τα στρατηγικά θέματα του υπουργείου του, και από τα τέλη του μήνα δεν θα ανατίθεται καμία σύμβαση από τον υπουργό, ούτε αποσπάσεις, προαγωγές, μετατάξεις υπαλλήλων.

«Μας έλεγαν αιθεροβάμονες και ότι δεν γίνονται αυτά στην Ελλάδα, αλλά να που γίνονται» κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.