Γ. Γεραπετρίτης: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία το επόμενο δίμηνο

Γ. Γεραπετρίτης: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία το επόμενο δίμηνο

Σε μεταρρυθμίσεις που θα διαρρήξουν πάγιες παθογένειες, όπως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία, προκειμένου να υπάρξει επιβράβευση των άξιων διδασκόντων, προχωρά η κυβέρνηση στο επόμενο δίμηνο.

Η χώρα δεν αντέχει την πολιτική αδράνεια, σημειώνει σε άρθρο του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας, όπως σημειώνει, με τον τρόπο αυτό και στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ "να διακοπεί η λειτουργία για τις μείζονες πρωτοβουλίες" της κυβέρνησης.

Η πανδημία, όπως τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, "προφανώς, δεν πρέπει να αναστείλει τις μεταρρυθμιστικές δράσεις", υπενθυμίζοντας ότι οι εύλογοι περιορισμοί στη φυσική παρουσία των βουλευτών δεν στάθηκαν εντέλει εμπόδιο στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες -κι αυτό ήταν "μια νίκη της δημοκρατίας".

Aναφερόμενος στη μεταρρυθμιστική «βεντάλια» της κυβέρνησης απαριθμεί μια σειρά από παρεμβάσεις που θα έρθουν προσεχώς στην Βουλή, από την επιτάχυνση της αδειοδότησης για επενδύσεις μέχρι τον εκσυγχρονισμό του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων για ταχυτερη εκτέλεση δημοσίων έργων. Αναλυτικά το επόμενο δίμηνο θα κατατεθούν στην Βουλή παρεμβάσεις που θα αφορούν έξι τομείς : 

  • Απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα επιτρέψει την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.
  • Αναμόρφωση του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων που θα διασφαλίσει περαιτέρω διαφάνεια και ταχύτητα στα δημόσια έργα, τα οποία βαλτώνουν για χρόνια λόγω των εξαιρετικά χρονοβόρων διαδικασιών.
  • Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων ώστε, επιτέλους, να υπάρξει επιβράβευση των άξιων διδασκόντων.
  • Αναθεώρηση οικογενειακού δικαίου για την ισόρροπη διαμόρφωση της γονικής μέριμνας 40 χρόνια μετά την καθιέρωση του τότε σύγχρονου δικαίου.
  • Καθιέρωση για πρώτη φορά συστηματικού ρυθμιστικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μιας κοινωνίας ανθρωπισμού.
  • Και, τέλος, «εξορθολογισμός και τυποποίηση της νομοθεσίας για τα ιδρύματα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα άναρχης λειτουργίας.