Τζακούζι, ανοιχτά κελιά και πάρτι πολυτελείας στις φυλακές Κορυδαλλού
Γ.Γ. Αντεγκληματικής πολιτικής

Τζακούζι, ανοιχτά κελιά και πάρτι πολυτελείας στις φυλακές Κορυδαλλού

Τζακούζι και ανοιχτά κελιά  συνέθεταν το σκηνικό στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου οι κρατούμενοι έκαναν και πάρτι πολυτελείας. Αυτό αποκάλυψε η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία δήλωσε πως από τον Αύγουστο αυτά έχουν σταματήσει ενώ τα κελιά κλειδώνουν κανονικά. 

«Η πρώτη μου εμπειρία ήταν κακή. (Βρήκα) έναν Κορυδαλλό που δεν έκλειναν τα κελιά ούτε μέρα ούτε νύχτα» δήλωσε στον Σκάι η Σ. Νικολάου προσθέτοντας με έμφαση πως στις φυλακές «οι κρατούμενοι είχαν αναλάβει τα ηνία των φυλακών».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «τέσσερα χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλειναν τα κελιά. Το κουμάντο το έκαναν οι μαφίες των φυλακών. Παίζανε χαρτιά ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Και πάρτι και πολυτελείας γίνονταν» για να αποκαλύψει ότι «ένα συγκεκριμένο κελί είχε και τζακούζι». Κέλι που όπως είπε ανήκε σε βαρύ ποινικό κατάδικο

Από τον Αύγουστο όπως, είπε, και τα κελιά κλειδώνουν και το τζακούζι έχει ξηλωθεί, εν τούτοις όσα ανέφερε έρχονται να προστεθούν στις κατά καιρούς αποκαλύψεις για την κατάσταση στις φυλακές, ενώ επιβεβαιώνουν πως υπήρχε δυνατότητα ποινικοί και άλλοι κατάδικοι να έχουν επαφές και να αποκτούν σημεία αναφοράς μεταξύ τους.

Ως προς το θέμα της μεταφορά των φυλακών  Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, ανέφερε ότι στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022, σημειώνοντας πάντως ότι αυτό αποτελεί φιλόδοξο στόχο. Ως προς το πως θα αξιοποιηθεί ο χώρος μετά την απομάκρυνση των φυλακών οι αποφάσεις θα αναληφθούν σε κεντρικό επίπεδο από τον Πρωθυπουργό.