Γ. Δραγασάκης: Οι θεσμοί να επιδείξουν υπευθυνότητα στα κερδοσκοπικά παιχνίδια

Γ. Δραγασάκης: Οι θεσμοί να επιδείξουν υπευθυνότητα στα κερδοσκοπικά παιχνίδια

«Χρειάζεται να γίνεται έλεγχος στα κερδοσκοπικά παιχνίδια και οι όποιοι θεσμοί έχουν κάποιο ρόλο να επιδείξουν υπευθυνότητα» σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης με αφορμή τη βουτιά που σημειώθηκε χτες στο Χ.Α και έπληξε κυρίως τον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξη του σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό “στο κόκκινο 105,5” ανέφερε ότι «υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στα θεμελιώδη δεδομένα των τραπεζών και στο Χρηματιστήριο» και εξήγησε ότι η οικονομία είναι σε φάση ανάκαμψης, στον τομέα των τραπεζών με βάση τα stress test υπάρχει επάρκεια κεφαλαίων, ο ELA μηδενίστηκε και στην κατηγορία των κόκκινων δανείων έχουν πιαστεί οι στόχοι.

Από την άλλη πλευρά είπε ο υπουργός Ανάπτυξης τα αποτελέσματα των τραπεζών του πρώτου εξαμήνου του 2018 έχουν προβληματίσει και οι στόχοι του δευτέρου εξαμήνου είναι φιλόδοξοι, επίσης έχει προβληματίσει η περίπτωση της Follie – Follie και υπάρχει ακόμη θέμα με τα κόκκινα δάνεια. Αλλά επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «δεν είμαστε σε αδιέξοδο». Τα stress test έδειξαν ότι υπάρχει επάρκεια κεφαλαίων στις τράπεζες, αλλά ακόμη κι αν χρειάζονται κεφάλαια υπάρχουν λύσεις.

Ερωτηθείς για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των τραπεζών από τον ίδιο στον υπουργός Επικρατείς Αλέκο Φλαμπουράρη, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από τον περασμένο Μάρτιο από τον Πρωθυπουργό να απαλλαγεί από τον συντονιστικό ρόλο που είχε στον τραπεζικό τομέα και ο Πρωθυπουργός το υιοθέτησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ