ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Αθ. Εξαδάκτυλος: «Φως στο τούνελ από τα εμβόλια - Όταν κλείσαμε τα σχολεία σταθεροποιήθηκε η κατάσταση»

«Φως στο τούνελ από τα εμβόλια - Όταν κλείσαμε τα σχολεία σταθεροποιήθηκε η κατάσταση»

Καθοριστικό ρόλο στη σταθεροποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης έπαιξε το κλείσιμο των σχολείων τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας παράλληλα πως η άφιξη του εμβολίου στην Ελλάδα είναι το «φως στο τούνελ» της πανδημίας.

Μιλώντας στο Open, o κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως «μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποίεται η κατάσταση… Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία», διευκρινίζοντας ότι «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Οπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της χαλάρωσης που ενδέχεται να υπάρξει στις γιορτές θα φανεί σε 15 ημέρες, ενώ για την άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα επεσήμανε ότι «τα εμβόλια τώρα είναι πραγματικότητα και το φως στο τούνελ πραγματικό».

Επιπλέον, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι το ιατρικό προσωπικό έχει αρχίσει να εξαντληθεί, «γιατί δουλεύουν πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές τους», με τον αριθμό των διασωληνωμένων να μειώνεται με αργούς ρυθμούς.