Φον ντερ Λάιεν: Πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο - Η ΕΕ είναι ενωμένη

Φον ντερ Λάιεν: Πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο - Η ΕΕ είναι ενωμένη

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στην προοπτική διαλόγου με την Τουρκία αλλά και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. 

«Ένα πράγμα είναι πολύ ξεκάθαρο, ότι υπάρχει πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο για προστατευτούν και να υπερασπιστούν τα νόμιμα κυριαρχικά  δικαιώματά τους. Κι εδώ η ΕΕ είναι ενωμένη», επισήμανε η κα. φον ντερ Λάιεν.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση που διαφαίνεται ότι ξεκινά διάλογος κάτι που είναι σημαντικό. Γιατί εάν είναι να λυθούν τα προβλήματα είναι σημαντικό να καθήσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρούμε μία λύση, είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε μία σταθερή κατάσταση, κάτι που είναι προς το κοινό συμφέρον μας και η Κύπρος και η Ελλάδα το ξέρουν καλά», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Τέλος ερωτηθείσα σχετικά με το μεταναστευτικό και το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση που καλεί για αλληλεγγύη σε όλη την ΕΕ και  θα παρουσιαστεί την επόμενη βδομάδα υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι εάν υπάρχουν κράτη-μέλη, τα οποία εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης λαμβάνουν περισσότερους μετανάστες χρειάζονται στήριξη χρειάζονται αλληλεγγύη κι αυτό θα αποτυπώνεται στο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση»