Φιλελεύθερος: Κοριογενιά της συμφοράς

Φιλελεύθερος: Κοριογενιά της συμφοράς

Με τίτλο κεντρικού θέματος “Κοριογενιά της συμφοράς- Ο παρακολουθήσας του παρακολουθήσαντος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ” κυκλοφορεί αυτό το σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου ο Φιλελεύθερος.

* Εκβιασμοί και ίντριγκες στο παραμάγαζο. Τα “πειστήρια” για το ποιος έστησε και λειτούργησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το πλέον αδίστακτο παρακράτος των τελευταίων ετών βρίσκονται στη δημόσια θέα. Οι «πρωταγωνιστές» του, έχουν ομολογήσει οι ίδιοι τα πάντα. Από την μετατροπή της ΕΥΠ σε βραχίονα του “μαγαζιού” μέχρι τις αλληλο-παρακολουθήσεις, τους εκβιασμούς μεταξύ πολιτικών “συνεταίρων”, τις δανεισμένες από τον υπόκοσμο απειλές μεταξύ υπουργών της ίδιας κυβέρνησης, την επιχείρηση έξόντωσης των πολιτικών τους αντιπάλων, εκβιασμούς επιχειρηματιών. Το παρακράτος που ψάχνει ως «άλλοθι» ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά τον πατέρα του.

Διαβάστε ακόμη:

- Ελληνοτουρκικά: Ηρεμία και επαγρύπνηση έως την επόμενη κρίση

Το παραλήρημα Ερντογάν προμηνύει εξελίξεις το Φθινόπωρο. Η κυβέρνηση αναμένει την επόμενη κίνηση της Τουρκίας και γι' αυτό προετοιμάζει καλύτερα όλα τα «όπλα» της. Ο σχεδιασμός της Άγκυρας είναι γεωστρατηγικός, καθώς επιδιώκει να διεκδικήσει «επέκταση» προς τη θάλασσα, να περιορίσει την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην κρίσιμη περιοχή της Μεσογείου από την Ελλάδα και την Κύπρο, και να επιβάλλει τη συμμετοχή της στον ενεργειακό σχεδιασμό των άλλων χωρών της περιοχής.

- Ανάλυση Γ. Σεφερτζής: Η ώρα του Κυπριακού

Αν ο Αύγουστος παρέλθει χωρίς η Ευρωπαϊκή Eνωση να έχει καταστήσει τη λύση του Kυπριακού μέρος του επαναπροσδιορισμού των σχέσεών της με την Τουρκία, οι μετέπειτα εξελίξεις προοιωνίζονται ιδιαίτερα προβληματικές

- Η “task force” της κυβέρνησης για τα 70 δισ. ευρώ

Πυρετός στο Μαξίμου για το λίφτινγκ στην κυβέρνηση. Ποιοι θα υπηρετήσουν το φιλόδοξο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη εφαρμογή του νέου παραγωγικού μοντέλου, ώστε η Ελλάδα “΄να αλλάξει οριστικά σελίδα”

- ΔΟΑΤΑΠ: O Οργανισμός που κατάργησε με μια απόφαση τις σπουδές εξ αποστάσεως

Μια ξαφνική και αψυχολόγητη απόφαση του 11μελούς συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης, ανέτρεψε οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αγνόησε σύγχρονες τεχνολογίες και άφησε ξεκρέμαστους περί τους 20.000 φοιτητές πανεπιστημίων του εξωτερικού. Χωρίς καμία αιτιολόγηση.

- Συνέντευξη Π. Καναβός: Σε 2-3 εβδομάδες η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη

Καμπανάκι για την ανάγκη να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα χρειαστεί χρόνο να αποδώσουν χτυπά ο καθηγητής Διεθνούς Δημόσιας Υγείας του London School of Economics Πάνος Καναβός. Υπερμεταδότες τα “κρυφοπανηγύρια”.

- Ο Μπάιντεν ψάχνει αντιπρόεδρο και ο Τραμπ... αναβολή εκλογών!

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο θέλει να διευρύνει, τη στιγμή που ο νυν πρόεδρος μοιάζει να είναι... πελαγωμένος και αναζητεί εναγωνίως σανίδα σωτηρίας - χωρίς, ωστόσο, να έχει τύχη.

-Μάστιγα (και) για την Ευρώπη οι γυναικοκτονίες

Στοιχεία – σοκ και έλλειψη πολιτικής βούλησης σε πολλές χώρες. Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία υπογράφηκε το 2011 με στόχο την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών, αμφισβητείται πλέον από αρκετές κυβερνήσεις, ενώ σε Τουρκία και Πολωνία εξετάζεται το ενδεχόμενο αποχώρησης από αυτήν.

- To ανακυκλώσιμο μέλλον της πυρηνικής ενέργειας

Μπορούν ανακυκλωμένα πυρηνικά απόβλητα να τροφοδοτήσουν ένα νέο μοντέλο πυρηνικής ενέργειας; Οι ερευνητές είναι σίγουροι και ορισμένες εταιρείες ήδη επενδύουν στην επόμενη γενιά αντιδραστήρων.

- Συνέντευξη Κώστας Τσόκλης: Φοβάμαι την ανθρώπινη ανοησία και τη...λαιμαργία

Δεν υπάρχει πια ούτε Τήνος, ούτε ώρα. Γιατί το πάθος μου για δημιουργία τα καταπίνει, λέει ο ζωγράφος και μιλάει για το “Δέντρο” που πρωταγωνιστεί στη νέα του δουλειά αλλά και για την εποχή του κορωνοϊου.

- Νουάρ: Εγκλήματα και πάθη πλάι στο κύμα

Ατμόσφαιρα ζόφου, περιπέτεια που παρακολουθείς με κομμένη ανάσα και μεγάλες δόσεις μυστηρίου στα αστυνομικά μυθιστορήματα που θα “πρωταγωνιστήσουν” το καλοκαίρι

- Ολυμπιακός: Να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται...

Η Ελλάδα χρειάζεται μια τεράστια υπέρβαση από τους παίκτες του Πέδρο Μάρτινς για να εξακολουθήσει να κυκλοφορεί στα σαλόνια της Ευρώπης και να μην πέσει στην...Γ΄Εθνική.

- Μοναδικό και απρόβλεπτο Champions League

Με το χάος που προκάλεσε ο κορονοϊός και την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής, όλα είναι πιθανά στη διοργάνωση των “αστεριών”