Φιλελεύθερη Ακαδημία ΚΕΦίΜ: Ξεκινά το νέο πρόγραμμα με αφιέρωμα στη σχολή του Σικάγο

Φιλελεύθερη Ακαδημία ΚΕΦίΜ: Ξεκινά το νέο πρόγραμμα με αφιέρωμα στη σχολή του Σικάγο

Το νέο πρόγραμμα της Φιλελεύθερης Ακαδημίας του ΚΕΦίΜ ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και οι εγγραφές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. 

Δείτε την ανακοίνωση του ΚΕΦίΜ:

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της Φιλελεύθερης Ακαδημίας, την οποία παρακολούθησαν από πάνω από 160 συμμετέχοντες, το ΚΕΦίΜ συνεχίζει την επιμόρφωση σε φιλελεύθερα θέματα, με πρώτο το φθινοπωρινό αφιέρωμα σε μία από τις επιδραστικότερες σχολές οικονομικής σκέψης, αυτή της Σχολής του Σικάγο. 

Το νέο πρόγραμμα

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά τις Πέμπτες (16, 23, 30 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου) και ώρα 19:00 – 20:30, με εισηγητές τον επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Χάρη Βλάδο και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΕΦίΜ Γιώργο Αρχόντα. 

Τι θα μάθετε

  • Τις καταβολές, τις βασικές αρχές και τις μεθοδολογικές επιλογές της Σχολής του Σικάγο. 
  • Τις ομοιότητες και τις διαφορές της με άλλες σχολές οικονομικής σκέψης στη φιλελεύθερη παράδοση. 
  • Τους κύριους εκπροσώπους της (Milton Friedman, Frank Knight, Ronald Coase, Gary Becker, George Stigler, Richard Thaler) και τις συνεισφορές τους στην οικονομική θεωρία.  
  • Τις προτάσεις της Σχολής για τη νομισματική και οικονομική πολιτική και τον τρόπο που αυτές επηρέασαν τον 20ο αιώνα και τη σύγχρονη πραγματικότητα. 
  • Την επίδρασή της στη σύγχρονη οικονομική και κοινωνική σκέψη.


Κόστος συμμετοχής

Το γενικό κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 80 ευρώ, ενώ για φοιτητές/φοιτήτριες και άνεργους έως 30 ετών είναι 20 ευρώ. Παράλληλα, εάν παρακολουθήσετε 3 από τα μηνιαία προγράμματα της Ακαδημίας μπορείτε να επωφεληθείτε από την προσφορά μας και να παρακολουθήσετε το 4ο πρόγραμμα της επιλογής σας εντελώς δωρεάν!

Φίλες και φίλοι, εύχομαι να σας έχουμε μαζί μας τον Σεπτέμβριο στο νέο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπως επίσης σας παροτρύνω να μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια της Ακαδημίας, καθώς τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο συνεχίζουμε με τις εξίσου συναρπαστικές θεματικές "Κρυπτονομίσματα: Θεωρία και πρακτική" και "Φιλελευθερισμός και σοσιαλισμός"!

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]