Φ. Γεννηματά: Χορτάσαμε από λόγια απαιτούμε από την Ευρώπη πράξεις

Φ. Γεννηματά: Χορτάσαμε από λόγια απαιτούμε από την Ευρώπη πράξεις

Πράξεις και όχι λόγια ζήτησε από την Ευρώπη η Φ. Γεννηματά μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια μετά την παρουσία της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο. «Καλή και χρήσιμη η επίσκεψη των ηγετών, αλλά φοβάμαι ότι πέρα από ευχολόγια, δεν συνοδεύτηκε από συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ούτε καν από μια καταδίκη των ενεργειών του  Ερντογάν. Και αυτό δυστυχώς  είναι μεγάλο πρόβλημα.  Μας είπαν, ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Καλώς. Αλλά αυτό το γνωρίζουν όλοι. Και πρώτος ο κ. Ερντογάν. Γι΄ αυτό και επιχειρεί τους εκβιασμούς του», τόνισε αρχικά και εξήγησε ότι πρέπει να πούμε πλέον τα πράγματα με το όνομά τους. 

«Απαιτούμε από την Ευρώπη αλλαγή πολιτικής και συγκεκριμένες πράξεις.  Δεν μπορεί να συνεχίζουν να μας λένε κατάμουτρα ότι και μετά από τις ενέργειες του κ. Ερντογάν, θεωρούν ισχυρή κι εφαρμόσιμη την Κοινή Δήλωση.  Δεν μπορεί να μας προκαταβάλλουν μισθώματα για να συνεχίζουμε να είμαστε αποθήκη ψυχών. Αναρωτιέμαι επιτέλους τι ακριβώς ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες ο κ. Μητσοτάκης», υπογράμμισε. 

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής «οι ηγέτες  της Ε.Ε. θα φύγουν και εμείς θα μείνουμε με τα λόγια παρηγοριάς» «Οι πολίτες απαιτούν αποφασιστική δράση και εθνική συνεννόηση , σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. 

Μέχρι σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να πορεύεται μόνος του. Όμως οι εκβιασμοί του κ. Ερντογάν θα συνεχισθούν και η Ευρώπη δεν δείχνει διάθεση να πιάσει τον «ταύρο από τα κέρατα», προσέθεσε.