Εξηγήσεις από τους πλοιοκτήτες ζητά ο Γ. Πλακιωτάκης

Εξηγήσεις από τους πλοιοκτήτες ζητά ο Γ. Πλακιωτάκης

Σε ακρόαση έχει καλέσει τους υπευθύνους διαχείρισης των πλοίων ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για την αξιολόγηση της κατάστασης στην Σαμοθράκη και την λήψη μέτρων ενίσχυσης του νησιού, του οποίου ο τουρισμός επλήγη σοβαρά.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Στο μεταξύ την επέκταση των δρομολογίων του «ΑNDROS JET» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη για αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη ανακοίνωσε η SEAJETS.

Κυβερνητικές πηγές καταλόγισαν τετραετή απραξία στη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Σαμοθράκης και την ταλαιπωρία που υπέστησαν επισκέπτες κάτοικοι και επαγγελματίες του νησιού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθούν. Σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για να βρεθεί οριστική λύση στο ζήτημα.

Όπως τονίζεται το πρόβλημα στο νησί το γνώριζαν όλοι οι πρώην υπουργοί Ναυτιλίας (Δρίτσας, Κουρουμπλής, Κουβέλης) και ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός. Το λιμάνι της Καμαριώτισσας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ασφαλείας σημειώνουν οι ίδιες πηγές αλλά «επί  τέσσερα και πλέον χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα του λιμένα».

Αποκατάσταση που αφορά στον καθαρισμό του πυθμένα από φερτά υλικά και επιχωματώσεις «οι οποίες έχουν αλλοιώσει τα αβαθή του με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη η προσάραξη των πλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι».