Evergrande: Η μονάδα οχημάτων της αθέτησε πληρωμές σε εργαζόμενους και προμηθευτές

Evergrande: Η μονάδα οχημάτων της αθέτησε πληρωμές σε εργαζόμενους και προμηθευτές

Ακόμα ένα ηχηρό καμπανάκι για τα προβλήματα της Evergrande ήχησε καθώς έγινε γνωστή η αδυναμία της μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του κινεζικού γίγαντα να καταβάλλει μισθούς και πληρωμές προμηθευτών, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου η μονάδα New Energy Vehicle (NEV) του κινεζικού γίγαντα του real estate, o οποίος το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί το μάτι του κυκλώνα εν μέσω φόβων για ενδεχόμενη χρεοκοπία του, καθυστέρησε τις πληρωμές αριθμού εργαζομένων της αλλά ορισμένων προμηθευτών της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα προβλήματα ταμειακών ροών που έχουν προκύψει θα έχουν αποτέλεσμα η μονάδα να χάσει το στόχο για μαζικές παραδόσεις παραγγελιών το ερχόμενο έτος, δεδομένου ότι η παραγωγή στα εργοστάσιά της σε Σανγκάη και Γκουανγκζού έχει μείνει πίσω.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην Evergrande NEV αμείβονται στην αρχή κάθε μήνα και μετά ξανά στις 20, ωστόσο για ορισμένους διευθυντές μέσου επιπέδου η δεύτερη δόση του μισθού Σεπτεμβρίου δεν έχει καταβληθεί ακόμα, σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.

Την ίδια ώρα, αρκετοί προμηθευτές εξοπλισμού είχαν αρχίσει ήδη από τον Ιούλιο να αποσύρουν το προσωπικό τους από τις εγκαταστάσεις στη Σαγκάη και την Γκουανγκζού, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν πληρωμές για μηχανήματα στα εργοστάσια της Evergrande NEV.

Το προσωπικό αυτό είχε τη δυνατότητα να παράσχει έγκαιρη προσαρμογή του εξοπλισμού παραγωγής και να διορθώσει τυχόν προβλήματα, σύμφωνα με τις πηγές.

Από τη στιγμή που αποσύρθηκαν η Evergrande NEV αναγκάστηκε να βασιστεί στους δικούς της υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είναι αρκούντως εξοικειωμένοι με τον εξοπλισμό, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να κατασκευάζεται καθημερινά εξαιρετικά μικρός αριθμός οχημάτων.