Eurobank Equities: Έτοιμη να ανοίξει ξανά τα φτερά της η Aegean - Τιμή στόχος τα 6,7 ευρώ

Eurobank Equities: Έτοιμη να ανοίξει ξανά τα φτερά της η Aegean - Τιμή στόχος τα 6,7 ευρώ

Έτοιμη να «κεφαλαιοποιήσει» την επανεκκίνηση της οικονομίας βλέπει την Aegean η χρηματιστηριακή Eurobank Equities, η οποία εκτιμά ότι ο αερομεταφορέας βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση απέναντι στους ευρωπαίους ανταγωνιστές του και αναβαθμίζει την τιμή στόχο για τη μετοχή του στα 6,7 ευρώ αναμένοντας άνοδο έως και 28,4%.

Ειδικότερα, σε έκθεσή της η Eurobank Equities επισημαίνει ότι βάσει της δομής τους χρέους της, τη γενικότερη στροφή προς τα ταξίδια και την ισχυρή θέση ρευστότητας που διαθέτει, η Aegean δείχνει να έχει σημαντικά καλύτερο outlook από άλλους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εταιρεία θα απορροφήσει χωρίς προβλήματα περαιτέρω λειτουργικές επιβαρύνσεις για το 2021 και επισημαίνει την ευελιξία που διαθέτει όσον αφορά τα αναπτυγμένα επίπεδα χωρητικότητά της, λόγω λήξης 18 μισθώσεων αεροσκαφών μέχρι το τέλος του 2022 και των μόλις 7 νέων μισθώσεων που αναμένονται την ίδια περίοδο.

Σε αυτά τα πλαίσια η Eurobank Equities αναμένει ότι τα έσοδα του 2021 της θα ανακάμψουν στο 54% των επιπέδων του 2019 (με υπόθεση για χωρητικότητα στο 65% των προ πανδημίας επιπέδων) και θα επιστρέψει σε υποκείμενη κερδοφορία το 2022 με EBITDA μόλις 30% κάτω από τα επίπεδα του 2019, λόγω ανάκαμψης της επιβατικής κίνησης.

Η έκθεση υπογραμμίζει ακόμα ότι αξία της μετοχή της Aegean παραμένει σχεδόν 40% κάτω από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2020, έχοντας ανακτήσει μόλις το 43% των απωλειών που προκάλεσε η πανδημία, έναντι του 61% για τις αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ (που υποστηρίζονται κυρίως από τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους).

Έτσι η Eurobank Equities δίνει τιμή στόχο για το τίτλο της στα 6,7 ευρώ (περιθώρια ανόδου 28,4% από το χτεσινό κλείσιμο στα 5,22 ευρώ) με σύσταση αγοράς, υπογραμμίζοντας την προοπτική ταχείας ανάκαμψης της κερδοφορίας και των αποδόσεων της εταιρείας, οι οποίες σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή αναμένεται να οδηγήσουν τον όμιλο και πάλι σε κορυφαία περιθώρια κέρδους στον κλάδο.