Εθνική Ασφαλιστική: Νέος πρόεδρος ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής

Εθνική Ασφαλιστική: Νέος πρόεδρος ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής

Αλλαγές στη διοίκηση της εταιρείας αποφάσισαν η Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Liberal.gr.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής και μη εκτελεστικό μέλος αυτού, εξελέγη ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής, αντικαθιστώντας τον κ. Δημήτρη Δημόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου για να επικεντρωθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, στα καθήκοντα του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα.

Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, εξελέγη ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς, μέχρι τώρα Γενικός Διευθυντής της εταιρίας, ο οποίος  θα ασκεί  προσωρινά και καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής μετέχουν επίσης οι:

Παύλος Μυλωνάς, Α'  Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
Παναγιώτης Δασμάνογλου, Β'  Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
Παναγιώτης Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος
Αλέξανδρος Κατσιώτης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Νικόλαος Μήλιος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Τηλέμαχος Παλαιολόγος, μη εκτελεστικό μέλος
Μιλτιάδης Σταθόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος.

Η νέα Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, και ο βασικός Μέτοχος της εταιρείας, ευχαρίστησε την απερχόμενη Διοίκηση και ειδικότερα τους κυρίους Δημόπουλο Δημήτριο, μέχρι τούδε Πρόεδρο, Μαυρόγαλο Σπύρο, μέχρι τούδε Διευθύνοντα Σύμβουλο και Παναγιωτόπουλο Φάνη, μέχρι τούδε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο για τη γόνιμη συνεργασία στην Εθνική Ασφαλιστική και για τη σημαντική συμβολή τους στην ανάπτυξη της εταιρίας κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε η εταιρεία να παραμείνει ηγέτιδα δύναμης στο χώρο, αντάξια του ιστορικού της ονόματος.

Ο Χριστόφορος Σαρδελής είναι μέλος του ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής από το 2010. Είναι κάτοχος διδακτορικού στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, όπου και δίδασκε για μια δεκαετία. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας (Riksbanken), αρχικά ως επικεφαλής του τμήματος μελετών και μετέπειτα ως ειδικός σύμβουλος νομισματικής πολιτικής. Μεταξύ 1992 και 1994 υπηρέτησε ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα νομισματικής ολοκλήρωσης, προετοιμάζοντας συγχρόνως και την ένταξη της Σουηδίας στην ΕΕ. Παράλληλα, εκπροσωπούσε την κεντρική τράπεζα της Σουηδίας σε διεθνείς επιτροπές υψηλής πολιτικής, όπως η Νομισματική Επιτροπή της ΕΕ και η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ.

Τα τελευταία χρόνια κατείχε επιτελικές θέσεις σε διάφορες επενδυτικές τράπεζες (Handelsbanken, Bank of America και Banca IMI). Μεταξύ 1999 και 2004 ήταν Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Κάτοχος της υψηλότερης δυνατής βαθμίδας (Δ) πιστοποιημένης επαγγελματικής επάρκειας για θέματα κεφαλαιαγορών.