Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 14:26

-A +A

Εστίαση: Tα μέτρα για τρόφιμα, πελάτες, προσωπικό και delivery

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 14:26
Εστίαση: Tα μέτρα για τρόφιμα, πελάτες, προσωπικό και delivery
-A +A

Αναλυτικό οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020 εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ).

Στόχος του οδηγού είναι η παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ όπως επισημαίνεται οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Σημειώνεται ότι στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων. Ο οδηγός βασίστηκε στα στοιχεία που ίσχυαν μέχρι την ημερομηνία έκδοσής του.

Αναλυτικότερα, στον Οδηγό καταγράφονται τα μέτρα που υποχρεούνται να λάβουν ώστε να αποτρέπουν το συγχρωτισμό και να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, να διαμορφώσουν προγράμματα σταδιακής προσέλευσης και αποχώρησης προσωπικού, την ελεγχόμενη πρόσβαση του εργαζομένων, τις συναλλαγές με τους πελάτες, τα μέτρα ατομικής και δημόσιας υγιεινής και τον απαραίτητο εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτουν.

Επίσης, τα ειδικά μέτρα για το σέρβις, την παραλαβή από το κατάστημα (take away) και τη διανομή, τον τρόπο αποθήκευσης των τροφίμων, καθώς και τι πρέπει να γίνει όταν εντοπιστούν ύποπτα συμπτώματα, που παραπέμπουν σε κορονοϊό, σε εργαζομένους.

Αναλυτικά ο οδηγός:

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα