Έρευνα στο σπίτι του Ν. Μανιαδάκη - Δεν βρήκαν τίποτα οι αρχές

Έρευνα στο σπίτι του Ν. Μανιαδάκη - Δεν βρήκαν τίποτα οι αρχές

Άκαρπες ήταν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών στο σπίτι Νίκου Μανιαδάκη, τρεις ημέρες μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, έπειτα από εισαγγελική εντολή.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα πληροφορίες, στόχος ήταν ο εντοπισμός εγγράφων κι άλλων ευρημάτων που να σχετίζονται με το σκέλος της υπόθεσης της Novartis που τον αφορά.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, ήταν έτοιμος να μετακομίσει μόνιμα με την οικογένειά του στη Μαδρίτη, πριν την σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης. Πληροφορίες του dikastiko.gr αναφέρουν πως οι αρχές εντόπισαν ένα άδειο σπίτι. 

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, που πλέον κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, δήλωσε ότι ποτέ δεν προσπάθησε να φύγει από τη χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι έχει κάνει πάνω από 70 ταξίδια σε γνώση των Αρχών.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Νίκος Μανιαδάκης, «την Πέμπτη συναντήθηκα με την ίδια την εισαγγελέα, της είχα πει ότι θα μετακομίσω στο εξωτερικό», όταν όμως βρισκόταν στο αεροδρόμιο, «κρατήθηκα με διάφορα προσχήματα από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 και τότε μου παρουσιάστηκε η απαγόρευση εξόδου», ενώ «οι Αρχές γνώριζαν ότι θα μετακομίσει η οικογένεια και εγώ θα επέστρεφα και μάλιστα μου είχαν δοθεί οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί αρχές».