Τρίτη 19 Μαΐου 2020, 11:15

-A +A

Θ. Σκυλακάκης: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για εταιρείες που πλήττονται

Τρίτη 19 Μαΐου 2020, 11:15
Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για εταιρείες που πλήττονται
-A +A

«Είμαστε στη δεύτερη φάση της κρίσης, εκεί όπου ετοιμάζεται η κυβέρνηση να παρέμβει στις επιχειρήσεις και τους τομείς που παραμένουν περιορισμένοι», δήλωσε ο Θ. Σκυλακάκης, τονίζοντας πως η επόμενη φάση είναι αυτή της επανεκκίνησης, στην οποία θα μπουν χρήματα και από το ταμείο ανάκαμψης, προσδιορίζοντας τη χρονικά «προς το βαθύ καλοκαίρι και φθινόπωρο». 

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής προανήγγειλε πως τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και τόνισε πως «υπάρχει σχέδιο, το οποίο εφαρμόστηκε πολύ νωρίς, το παρουσιάσαμε στον πρωθυπουργό στα τέλη Φεβρουαρίου και το ακολουθούμε, εξειδικεύοντας και με βάση τις αβεβαιότητες που προκύπτουν έκτοτε».

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση «θυσιάζει» υγειονομικές προδιαγραφές για την ανάκαμψη από την ύφεση, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως «αν κάτι χαρακτηρίζει την προσπάθειά μας ως τώρα είναι ότι δεν κάναμε καθόλου εκπτώσεις».

Επιπλέον, ο κ. Σκυλακάκης χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη χθεσινή ανακοίνωση Γαλλίας και Γερμανίας για τη δανειοδότηση των κρατών-μελών της ΕΕ στην μετά την πανδημία εποχή.

«Στην πραγματικότητα είναι ένα βήμα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση», σχολίασε ο κ. Σκυλακάκης. Παράλληλα, όπως είπε, η δανειοδότηση είναι και «μια συνάρτηση της ενδυνάμωσης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων μέσα στη Γερμανία και της ανάγκης να αποδυναμωθούν οι λαϊκιστές στις χώρες του Νότου».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα