Επίθεση του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εξωτερικών

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εξωτερικών

Νέα επίθεση πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, βάζοντας στόχο τώρα το υπουργείο Εξωτερικών. 

Ειδικότερα, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα, όταν μέλη της ομάδας έσπασαν με βαριοπούλες τις τζαμαρίες του κτιρίου της εφορίας στο Ψυχικό, λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα μέλη του Ρουβίκωνα που φορούσαν κράνη πέταξαν κόκκινες μπογιές στην πρόσοψη των γραφείου του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και τρικάκια υπέρ της Παλαιστίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή. Συγκεκριμένα, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησε για έλεγχο ένα άτομο το οποίο στο σακίδιό του είχε μια κάμερα go-go, την οποία χρησιμοποιεί η αναρχική ομάδα για να καταγράφει τις επιθέσεις της.

Η ομάδα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανάρτηση που έκανε σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέροντας ότι πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στήριξης του Παλαιστινιακού λαού, ενώ μεταξύ άλλων σημειώνει πως «Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο. Ο Κοτζιάς, ο κάθε Κοτζιάς, γίνεται συνυπεύθυνος με τον κάθε Νεντανιάχου. Στο όνομα του καθεστωτικού ρεαλισμού χτίζει συμμαχίες με τους ομοίους του. Στο όνομα του ρεαλισμού του κοινωνικού αγώνα τις πολεμάμε υπερασπίζοντας του ομοίους μας.»