Επιστρέφουμε στη μεσαία ταξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ
Κυρ. Μητσοτάκης για την μείωση των φόρων

Επιστρέφουμε στη μεσαία ταξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ

Είχα δεσμευθεί πως θα επιστρέψω στη μεσαία ταξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνηση αυτή υλοποιεί την προεκλογική της δέσμευση, ανέφερε από την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη αναφέρθηκε στην σημασία που συνιστά για την οικονομία η σταδιακή μείωση των φόρων, στην σημασία της νέας χθεσινοβραδυνής αναβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από την Standard& Poors και στην πρόκληση του «Ελλάδα 2.0». 

«Μπροστά μας έχουμε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το Ελλαδα 2.0, δηλαδή την Ελλάδα των επομένων 10ετίων. Υπάρχουν όμως και προβλήματα και εκκρεμότητες, που έρχονται από το παρελθόν. Ένας από τους λογαριασμούς με το παρελθόν που κλείνουμε σήμερα είναι και τα δύο συγκεκριμένα έργα», ανέφερε ο πρωθυπουργός για την έναρξη κατασκευής των δύο αξόνων, τμήμα του ευρύτερου δικτύου της Εγνατίας Οδού.

Εκτίμησε ότι η χώρας βρίσκεται μπροστά στην έναρξη ενός «ενάρετου κύκλου ταχείας ανάπτυξης», ενώ έκανε ειδική μνεία στις πρόσφατες αποφάσεις μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων με τις οποίες οι εταιρικοί φόροι στην Ελλάδα πέφτουν μετά από πολλά χρόνια κάτω από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Eλαφρύνσεις για φορολογούμενους και επιχειρήσεις που πρόκειται να συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας από την ύφεση που επέφερε η πανδημία, με πιο χαρακτηριστικές την μείωση της προκαταβολής φόρου και του φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων στο 22% σε μόνιμη βάση. Ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αυξήσει την προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες από 55% στο απαγορευτικό 100% για τα εισοδήματα του 2016 και μετά.

Στιο μέτωπο των έργων, ο πρωθυπουργός μίλησε για την σημασία που θα έχει για την Βόρεια Ελλάδα η αναβάθμιση συνολικά της Εγνατίας Οδού που σύντομα θα αποκτήσει δύο νέους κάθετους άξονες. Αμφότεροι, όπως είπε, θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, που τους απαλλάσσει από διόδια. Η δημοπράτηση συμπεριλαμβάνει και την υποχρέωση του αναδόχου να συντηρεί τα συγκεκριμένα έργα για 27 χρόνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός, στην εκδήλωση για την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «παρά την αναστάστωση που έφερε η πανδημία οι μελέτες για τον άξονα Θεσσαλονίκη - Έδεσσα είναι έτοιμες. Όπως το είχα υποσχεθεί, είμαι εδώ 18 μήνες μετά». «Οι δρόμοι αυτοί αποκτούν ευρωπαϊκές προδιαγραφές εξυπηρετώντας χιλιάδες οδηγούς. Έχουν μεγάλη συμβολή στην απασχόληση και στις χερσαίες μεταφορές. Τα δύο αυτά έργα είναι επιλογές με πολιτικό περιεχομένο. Όταν μειώνονται οι αποστάσεις, μειώνονται και οι κοινωνικές αποστάσεις. Έτσι σπάει και η απομόνωση των συγκεκριμένων δύο περιφερειακών ενοτήτων. Αυτά τα δύο έργα δείχνουν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου Υπουργείου για την Περιφέρεια», τόνισε.