Επιστολές Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Επιστολές Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, για το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, απέστειλε χτες ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης.

Όπως, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, «γίνεται ξεκάθαρο ότι ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευρά της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία». 

«Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν», πρόσθεσε ο Στ. Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις με σταθερότητα, με αυτοπεποίθηση και με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, όπως κάνει πάντα, θα συνεχίσει να το κάνει και τώρα.

«Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και σε αυτήν την ένταση, την οποία θέλω να τονίσω ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν την επιθυμεί και σίγουρα δεν την τροφοδοτεί, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχουμε και την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορέσουμε, ελπίζω, να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο στέλνοντας όμως ένα σαφές μήνυμα: Ότι μια ένταση την οποία δεν προκαλούμε εμείς, δεν μπορεί να οδηγήσει αυτόματα σε μία αποκλιμάκωση αυτής της κατάστασης την οποία βιώνουμε και σε μια βελτίωση των σχέσεών μας με την Τουρκία», είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Τουρκία: Η απόπειρα κηδεμονίας της Αν. Μεσογείου και το ταξίδι Μητσοτάκη στο Ισραήλ