Επιστήμονες στη Βρετανία προειδοποιούν για την επικράτηση της Όμικρον

Επιστήμονες στη Βρετανία προειδοποιούν για την επικράτηση της Όμικρον

Επιστήμονες προειδοποιούν, ότι είναι ζήτημα εβδομάδων η παραλλαγή Όμικρον να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού στη Βρετανία. Σύμφωνα με τους Times, τα κρούσματα της παραλλαγής διπλασιάζονται ανά τρεις ημέρες, καθώς η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, που κυριαρχεί προς το παρόν.

Ο καθηγητής, Φρανσουά Μπαλού, Διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής του University College του Λονδίνου, πρόσθεσε στο Sky News, ότι η επιδημία θα θέσει γρήγορα το NHS υπό πίεση, προκαλώντας 1.000 λοιμώξεις την ημέρα, που όμως δεν εξελίσσονται όλες σε κρούσματα.

Η εκτίμηση του καθηγητή Μπαλού, βασίζεται στο ποσοστό των συνολικών κρουσμάτων που προκλήθηκαν από την Όμικρον την τελευταία εβδομάδα και στο γεγονός ότι κανένας από τους 336 ανθρώπους που μολύνθηκαν με το νέο στέλεχος στη Βρετανία, δεν έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Σαζιντ Τζαβιντ.

Ανησυχία για νέα μέτρα ενόψει γιορτών

 

Εν τω μεταξύ, η Telegraph εκφράζει ανησυχία για περαιτέρω περιορισμούς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, εκτός αν αυξηθεί ο ρυθμός των ενισχυτικών εμβολίων στην Αγγλία. Αναφέρει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των τρίτων δόσεων που δόθηκαν το Σαββατοκύριακο ήταν χαμηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, προσθέτει η εφημερίδα, θα εισαχθούν περαιτέρω περιορισμοί αν οι εξελίξεις στη Νότια Αφρική δείξουν ότι η νέα παραλλαγή είναι σημαντικά πιο επικίνδυνη από τη Δέλτα.