Επικοινωνία Ν. Δένδια με υπουργούς Εξωτερικών Ιταλίας και Μάλτας

Επικοινωνία Ν. Δένδια με υπουργούς Εξωτερικών Ιταλίας και Μάλτας

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο, είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η συζήτηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εστιάσθηκε σε ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Ιταλού ΥΠΕΞ στην Αθήνα, στις 9/6.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στο σχέδιο της Αθήνας για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, το οποίο γίνεται με κανόνες και ασφάλεια και με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Περαιτέρω, όπως γίνεται ακόμα γνωστό, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών για την επιστροφή στην ομαλότητα και την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της ΕΕ.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε το απόγευμα και με τον ομόλογό του της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλο, με θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη και την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης, το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, καθώς οι δύο χώρες σχεδιάζουν να ανοίξουν σταδιακά στον τουρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ