Επεισόδια σε Λέσβο και Χίο για τις κλειστές δομές

Επεισόδια σε Λέσβο και Χίο για τις κλειστές δομές

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Λέσβο και Χίο το απόγευμα της Τρίτης, με ομάδες κατοίκων να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στους χώρους, στους οποίους θα κατασκευασθούν τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας.

Πιο συγκεκριμένα, στη Χίο μετά τα περιορισμένης έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στην περιοχή Πιτυούς στη Χίο, νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα της Τρίτης, καθώς κάτοικοι προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς την περιοχή «17», όπου θα δημιουργηθεί η νέα δομή φιλοξενίας για τους μετανάστες. Στο σημείο βρίσκονταν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι κάτοικοι επιτέθηκαν με πέτρες κι άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που με τη σειρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

ΛΕΣΒΟΣ

ΛΕΣΒΟΣ

ΛΕΣΒΟΣ

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί δύο γυναίκες (μία εκ των οποίων ανήλικη), οι οποίες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ταυτόχρονα, επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών βρίσκονται σε εξέλιξη και στο νησί της Λέσβου, όταν πολίτες που διαμαρτύρονται για την δημιουργία του κλειστού κέντρου φιλοξενίας στη θέση «Καράβας» προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό.

Τα κύρια σημεία των συγκρούσεων ήταν στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα. Δηλαδή στα δύο άκρα του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση. Τελικά τα μηχανήματα του Στρατού κατάφεραν να εγκατασταθούν στην περιοχή καθώς έφτασαν εκεί χρησιμοποιώντας παράδρομο μέσα από το δάσος στην περιοχή Πετροβούνι.

Στην Καράβα η Αστυνομία αντιμετώπισε δύο μέτωπα, ένα των κατοίκων της περιοχής του Μανταμάδου στα βόρεια και ένα των προερχόμενων από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής στα νότια.

Από τις συγκρούσεις δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή συλλήψεις, ενώ υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε ένα περιπολικό της ΕΛΑΣ.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Γενική απεργία την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου

Σε γενική απεργία κατά των κλειστών δομών προχωρούν την Τετάρτη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας στη σκιά των επεισοδίων με δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Την ανακοίνωση έκανε το μεσημέρι της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και στην οποία αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά.

Διαβάστε ακόμα:

Αποφασισμένη να προχωρήσει τις κλειστές δομές η κυβέρνηση