Επεισόδια έξω από το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας

Επεισόδια έξω από το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας

Ένταση και επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς  σημειώθηκαν το απόγευμα έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η Ισραηλινή πρεσβεία, μετά από πορεία που σύμφωνα με πληροφορίες διοργάνωσαν Παλαιστίνιοι που ζουν στη χώρα μας, διάφορες οργανώσεις και συλλογικότητες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσει την πρεσβεία, φτάνοντας στην συμβολή της Κηφισίας με την Κατεχάκη και επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει την περιοχή, με σκοπό να περάσουν από τις γραμμές των αστυνομικών και να φτάσουν στο κτίριο. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και αύρας για να διαλύσουν το πλήθος, ενώ από την πλευρά τους οι διαδηλωτές έφτιαξαν πρόχειρα οδοφράγματα για να σταματήσουν, ανεπιτυχώς, τους αστυνομικούς να διατηρήσουν την ασφάλεια στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για έναν αστυνομικό που έχει τραυματιστεί.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, αποχώρησαν και κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους Αθήνας όπου και διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν περαιτέρω επεισόδια.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και μηχανοκίνητη πορεία με τους διαδηλωτές να κινούνται σε κεντρικούς δρόμους και στην πλατεία Συντάγματος, κορνάροντας και κρατώντας σημαίες.