Επεισόδια, ένταση και προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας - Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία

Επεισόδια, ένταση και προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας - Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία

Επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου ανάμεσα σε άντρες της ΕΛΑΣ και σε συγκεντρωμένους, μέλη αριστερών οργανώσεων, συλλογικότητες, οι οποίοι παρά την απαγόρευση συναθροίσεων επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία.

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε χρήση δακρυγόνα και βομβίδες κρότου - λάμψης, ενώ προσήγαγαν πέντε άτομα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ένας τραυματίας. Αυτή τη στιγμή οι συγκεντρωμένοι υποχωρούν προς την Ομόνοια

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λίγα λεπτά αργότερα, οι προσαχθέντες απομονώθηκαν μπροστά από μια βιτρίνα καταστήματος με ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

 Όπως εκτιμάται, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους. 

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επεισοδίων προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές.

Λίγο μετά τις 2.30 ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων, με χρήση δακρυγόνων, αλλά και με εκτόξευση νερού από τους «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ.  Αυτή τη στιγμή, μετά τα επεισόδια, τμήμα των συγκεντρωμένων συνεχίζει την πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Η κατάσταση ηρέμησε λίγο πριν από τις 15.30, ωστόσο σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας.