Έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος του Ν. Γεωργιάδη

Έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος του Ν. Γεωργιάδη

Μια υπόθεση που αντικατοπτρίζει το ορισμό  της «δολοφονίας χαρακτήρα» κατέρρευσε στο Εφετείο  αφήνοντας όμως ανοιχτή μια μεγάλη πληγή, αυτή της ευκολίας με την οποία διασύρονται πρόσωπα χωρίς στοιχεία. Η απόφαση του Εφετείου να παύσει η δίωξη σε βάρος του Νίκου Γεωργιάδη τον δικαιώνει, μετά από μια 4ετή περιπέτεια, επιβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για μια πολιτική δίωξη.

«Με την απόφαση  του Εφετείου Αθηνών έκλεισε - με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος» δήλωσε ο Νίκος Γεωργιάδης μετά την απόφαση που εξεδόθη για να προσθέσει:

«Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ.»

Ο Νίκος Γεωργιάδης βρέθηκε στο στόχαστρο δημοσιευμάτων και κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να τον εμπλέκουν και κυρίως χωρίς να υπάρχει έστω ένας μάρτυρας κατηγορίας πέραν των τριών δημοσιογράφων του περιοδικού HotDoc του Κώστα Βαξεβάνη που ανέδειξαν το θέμα.

Τον Φεβρουάριο του 2019 κρίθηκε ένοχος, πρωτοδίκως, με απόφαση που ελήφθη μετά τις καταθέσεις του Κώστα Βαξεβάνη (που σήμερα απουσίαζε) και δύο δημοσιογράφων του περιοδικού που το 2016 είχε αναδείξει το θέμα. Μάρτυρες από τα δήθεν θύματα δεν υπήρξαν. Εν τούτοις ο Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε.

Ο ίδιος μετείχε στη δίκη. Σε όλες τις ακροαματικές διαδικασίες. Όπως και στο σημερινό Εφετείο αφού είχε βάλει μοναδικό στόχο την απόδειξη της αθωότητάς του.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η δήλωση που έκανε και κατά τη διάρκεια της σημερινής δίκης σημειώνοντας πως «Θέλω προκαταβολικά να σας πω ότι από καιρό περιμένω αυτή τη δίκη για να αποδείξω την αθωότητά μου. Απέναντι σε μια κατηγορία που όχι μόνο δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, αλλά κατασκευάστηκε για να με πλήξει πολιτικά – και κυρίως να πλήξει πολιτικά τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας (του οποίου υπήρξα στενός συνεργάτης)».

«Μια κατηγορία η οποία διατυπώθηκε χωρίς να υπάρχει ούτε μια καταγγελία ή κατάθεση σε βάρος μου από τα πρόσωπα που αναφέρνται στο κατηγορητήριο» συνέχισε για να προσθέσει πως «Το τεκμήριο αθωότητάς μου – μετά την πρωτόδικη κατά πλειοψηφία και απολύτως πεπλανημένη απόφαση – κατακρεουργήθηκε σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας».

«Προεξάρχοντος του πρώην πρωθυπουργού, ήμουν θύμα της πιο βάναυσης προσβολής της τιμής μου – χωρίς να έχω τη δυνατότητα να αμυνθώ. Περίμενα επομένως τη δίκη αυτή για να αποδείξω πόσο ανυπόστατη ήταν η σε βάρος μου κατηγορία» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι: «Ελπίζω να μη βρεθεί ποτέ εφεξής Έλληνας πολίτης που θα υποστεί τέτοια διαπόμπευση και τέτοια μεταχείριση.   Και μάλιστα σε υπόθεση που δεν έχει κριθεί αμετάκλητα»

Το σημείο που αναφέρεται στον πρώην Πρωθυπουργό, έχει την σημασία του δεδομένου ότι, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις πολιτικών και μη προσώπων, το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη έτυχε ανάλογης μεταχείρισης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη προεκλογικά σε ομιλίες τους χρησιμοποιώντας το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη και την υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε και για την οποία πλέον έχει παύσει η ποινική δίωξη.