Επανεκκίνηση στο γραφείο του Εντσο Φεράρι

Επανεκκίνηση στο γραφείο του Εντσο Φεράρι

Εξω από την πίστα του Φιοράνο, κοντά στο Μαρανέλο, στην επαρχίας της Μόντενα στη Βόρεια Ιταλία, οι tifosi είχαν κλείσει τον δρόμο και προσπαθούσαν να δουν μέσα από τα κάγκελα τί συνέβαινε. Ενθουσιάζονταν που άκουγαν τα μονοθέσια της Ferrari να «βρυχώνται», εκεί που κάποτε ήταν το γραφείο του Εντσο Φεράρι.

Οι δοκιμές στην πίστα με παλιότερα μονοθέσια έχουν αρχίσει ήδη για τη «σκουντερία» που θέλει να είναι έτοιμη για τις επίσημες δοκιμές στις 12 με 14 Μαρτίου στο Μπαχρέιν όταν και θα αποκαλυφθεί το SF-21, το αυτοκίνητο με το οποίο θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες αυτή την σεζόν στη Formula 1.

Η πανδημία του κορονοϊού κάνει πιο δύσκολες τις συνθήκες και ο χρόνος που έχουν οι ομάδες να τεστάρουν και να εξελίξουν τα... δημιουργήματά τους είναι περιορισμένος. Γι' αυτό και ο διευθυντής της ομάδας, Ματία Μπινότο, κάλεσε ουσιαστικά όλους τους οδηγούς που ανήκουν στη Ferrari να τρέξουν στο Φιοράνο. Προχθές οδήγησαν ο Τζουλιάνο Αλεζί, ο Ρόμπερτ Σβάρτσμαν κι ο Μάρκους Αρμστρονγκ. Χθες ήταν η σειρά του νούμερο ένα οδηγού της ομάδας, του Σαρλ Λεκλέρκ και σήμερα θα τρέξει το νέο απόκτημα ο Κάρλος Σάινθ. Οι δοκιμές θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή.

Η Ferrari προέρχεται από μια πολύ κακή σεζόν. Τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών με 24 βαθμούς πάνω από την Alpha Tauri, την δεύτερη ομάδα της Red Bull και 50 μακριά από τη Renault. Πάρα πολύ πίσω σε σχέση με το που θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με το μπάτζετ της και τις δυνατότητές της. Η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ούτε κι αυτή την σεζόν έχει τέτοιες βλέψεις με τη Mercedes να παραμένει το φαβορί.

Ο Μπινότο, όμως, θέλει να δημιουργήσει χημεία μεταξύ του Λεκλέρκ και του Σάινθ και των μηχανικών τους. Να συλλέξει όσα περισσότερα στοιχεία μπορεί ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη να μπει δυνατά στην σεζόν ώστε να υπάρχει η βάση για το 2022 όταν οι αλλαγές στους κανονισμούς θα της επιτρέψουν να παρουσιάσει έναν καλύτερο κινητήρα και να γίνει και πάλι διεκδικήτρια του τίτλου.