Επ' αόριστον απεργία στα διαγνωστικά κέντρα

Επ' αόριστον απεργία στα διαγνωστικά κέντρα

Σε επ'' αόριστον απεργία προχωρούν τα διαγνωστικά κέντρα, τα οποία διαμαρτύρονται για τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους, ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ. Την ερχόμενη Τρίτη, οι εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας για την εξεύρεση λύσης. 

Στα βασικά αιτήματα του κλάδου συμπεριλαμβάνονται η κατάργηση των clawback και rebate, η αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μηδενιστεί το clawback, η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στήριξη της δημόσιας υγείας.

Να σημειωθεί ότι η συντονιστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων που συμμετέχουν στην απεργία ανακοίνωσαν τη λειτουργία διαγνωστικών κέντρων μόνο το απόγευμα όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν, τα κέντρα θα μένουν ανοικτά από τις 17.00 ως τις 20.00 το βράδυ αποκλειστικά και μόνο για να παραδίδουν αποτελέσματα εξετάσεων που έχουν ήδη διενεργηθεί.