Εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος οι μετανάστες στον Έβρο

Εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος οι μετανάστες στον Έβρο

Σε ελληνικό έδαφος, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκονταν τα τελευταία 24ωρα, εντοπίστηκαν στον Έβρο το απόγευμα της Δευτέρας 38 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τις ελληνικές αρχές σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να τους παρασχεθεί βοήθεια. 

Ο υπουργός Μετανάστευσης με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι «η Ελληνική Αστυνομία βρήκε σε ελληνικό έδαφος τους 38 μετανάστες, 4χλμ νοτιότερα της νησίδας στον Εβρο, καθώς και μία βάρκα που τους μετέφερε. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δηλώνουν Σύροι και η έγκυος μεταφέρεται προληπτικά στο νοσοκομείο».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι:

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

Την ίδια στιγμή, μια πτυχή προς διερεύνηση είναι το σημείο του εντοπισμού τους, το στίγμα του οποίου βρίσκεται 4 χλμ νοτιότερα από την περιοχή που είχαν εγκλωβιστεί αρχικά και στην οποία είχαν καταφθάσει όπως λένε οι πληροφορίες με βάρκα.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες μέρες είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα στην οποία αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν τα άτομα, ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.