Ένταση στη συγκέντρωση των ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΕΔΗΝ έξω από το ΥΠΟΙΚ

Ένταση στη συγκέντρωση των ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΕΔΗΝ έξω από το ΥΠΟΙΚ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί και μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Σημειώνεται, ότι η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι σιωπά σχετικά με τη λήξη των διατάξεων χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στο τέλος του Φεβρουαρίου και ζητά την άμεση επίλυση του ζητήματος καθώς, όπως τονίζει, διαφορετικά στο μισθό του Μαρτίου θα περικοπεί.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης επικράτησε ένταση όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο υπουργείο και έσπασαν τις γυάλινες πόρτες του κτιρίου. 

Αντίστοιχα, σε ανακοίνωσή της και η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των υπολοίπων Δημοσίων Υπαλλήλων, στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, καθώς στόχος της κινητοποίησης είναι να δοθεί λύση στο ευαίσθητο θέμα των Β.Α.Ε., που «η κυβέρνηση επιχειρεί να το βάλει στην κλίνη του Προκρούστη εξαργυρώνοντας ακόμη μία μνημονιακή επιταγή».

Συγκεκριμένα, οι οργανώσεις διεκδικούν:

• Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, τώρα, για την απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.

• Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.

• Επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.

• Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και επέκταση του θεσμού των Β.Α.Ε. στους εργαζόμενους του Δημοσίου.

• Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του Ελληνικού Δημοσίου με τους απαραίτητους Ιατρούς Εργασίας (Ι.Ε.) και Τεχνικούς Ασφαλείας (Τ.Α.), καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στο Δημόσιο Τομέα. Νομοθετική αναγνώριση του Εργατικού Ατυχήματος και της Επαγγελματικής Ασθένειας.

• Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για τον μη συμψηφισμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά του Ν.4354/2015.

• Μη περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στις θεσμοθετημένες ημέρες αναρρωτικής άδειας των εργαζομένων που το δικαιούνται.

 

Φωτογραφία αρχείου intime news