Οργή πολιτών κατά Καμμένου: Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, 09:11
-A +A
Οργή πολιτών κατά Καμμένου: Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού

Την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές αντιμετώπισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, που επισκέφθηκε το πρωί το Μάτι, μαζί με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς και τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Οι αντιδράσεις του υπουργού Άμυνας προκάλεσαν αλγεινές εντυπώσεις αφού σε ένα πολίτη που υποστήριξε πως κολυμπούσαν ώρες για να σωθούν χωρίς βοήθεια η απάντηση που έδωσε ήταν ότι «Αυτά που λέτε για τις ένοπλες δυνάμεις είναι άδικα. Δεν σας πιστεύω. Μόνο εσείς και ο Πορτοσάλτε τα λέτε αυτά». 

«Γιατί να πω ψέμματα; Έχω κάτι με τις ένοπλες δυνάμεις; Δεν υπήρχε προστασία, δεν υπάρχει οργάνωση», επέμεινε ο πολίτης. Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει τίποτα» με τον Πάνο Καμμένο να ανοίγει διάλογο καλώντας επιτακτικά να δηλώσει ποιος του έσωσε τα παιδιά και να λάβει την πλέον αποστομωτική απάντηση «μόνος μου τα έσωσα».

«Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού», «Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν;», «δεν μας έμεινε τίποτα», «καήκαμε», «Μας είπαν "βουτήξτε να σωθείτε". Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;» είναι ορισμένα από όσα άκουσε ο υπουργός Άμυνας από τους αγανακτισμένους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές με τον ίδιος να επιχειρεί να δικαιολογήσει την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού του κρατικού μηχανισμού επικεντρώνοντας όμως τις απαντήσεις του στον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαπιστώνοντας όμως ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει το δριμύ κατηγορώ των κατοίκων επιχείρησε να ρίξει το βάρος για την καταστροφή και την ύπαρξη θυμάτων στην άναρχη δόμηση της περιοχής. «Θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα», ενώ εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τους κατοίκους διότι δεν απαίτησαν οι ίδιοι να ανοίξει ένας δρόμος. Μάλιστα τους κάλεσε να δηλώσουν αν θα παραχωρήσουν μέτρα από τις περιουσίες τους για να γίνει αυτό. 

 

 

Σε σύσκεψη που έγινε, νωρίτερα, στο δημαρχείο της Ραφήνας, ο κ. Μπουρνούς ενημέρωσε ότι το 25% των σπιτιών, περίπου 1500 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς -ανάμεσα σε αυτά και το δικό του- 50% είναι μερικώς κατεστραμμένα και 25% ανέπαφα.

Ο δήμαρχος Ραφήνας ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό να διαθέσουν βρεφονηπιοκόμους, ώστε να στελεχωθούν οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής, για να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά με σκοπό να ξεφύγουν από την άσχημη κατάσταση που επικρατεί. Επίσης, ζήτησε τη βοήθεια του στρατού για την ανοικοδόμηση του κλειστού γυμναστηρίου στον Νέο Βουτζά.

Τέλος, ο κ. Μπουρνούς υπογράμμισε πως αν δεν ήταν ο στρατός να σταματήσει τη φωτιά στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, η φωτιά θα είχε κατακάψει όλη την περιοχή και η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική.

Ο υπουργός Άμυνας, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι πρόθεση του υπουργείου Άμυνας είναι να συμβάλει στην πλήρη ανοικοδόμηση της περιοχής. Πολύ σημαντική, τόνισε, είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση και ο στρατός με τα μηχανήματα θα συμβάλει σε αυτό άμεσα. Ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει η ρυμοτομία στην περιοχή και να ανοίξουν δρόμοι προς τη θάλασσα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του στρατού που έχει στηθεί στην περιοχή, καθώς και το κινητό μαγειρείο που προετοιμάζει φαγητό για τους κατοίκους, αλλά και για τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που επιχειρούν στην περιοχή.

Στη συνέχεια μετέβη το κέντρο συντονισμού του στρατού ξηράς που έχει στηθεί κοντά στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, όπου ενημερώθηκε για τις περιπόλους που κάνουν κλιμάκια του στρατού με την πυροσβεστική και αστυνομία, για την προστασία περιουσιών, αλλά και τον εντοπισμό αγνοουμένων.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα